HDP’li Bülbül, Maraş’ta Alevilerle buluştu

HDP Milletvekili Kemal Bülbül, ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası sebebiyle Alevi Kültür Dernekleri Maraş Narlı Şube yöneticileri ile bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası sebebiyle Maraş’taydı. Bülbül, Alevi Kültür Dernekleri  Maraş Narlı Şube yöneticileri ile bir araya geldi.

Alevi Kültür Dernekleri Narlı Şube Yöneticisi Üryan Vakkas, ziyarete ilişkin yaptığı konuşmada “Sayın Vekilimiz bizleri ziyaret ettiler, ummanımıza katıldılar. Ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Hızır yoldaşları olsun” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Narlı Şubesi Kadın Kolları Başkanı Filiz Yornuk ise “Yüreğiniz, ayağınız dert görmesin. Yüreğinize sağlık. Yolun devamlılığı için iyi ki de varsınız” İfadelerini kullandı.

“ALEVİLER İÇİN MARAŞ ÖNEMLİ BİR KAVŞAKTIR”

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise yaptığı konuşmada, “Narlı Cemevinde yürütülen hizmetler babında niyaz olalım istedik” diyerek şöyle devam etti:

“Herkes İçin Adalet Kampanyası çerçevesinde yolda birlik, eşitlik ve özgürlük için dirlik diyelim. Arkadaşlarımız da bizi sıcak karşıladılar. Gittiğimiz yerlerde özellikle yol erken yürüten, makam erkan talibi ve sahibi olanlara niyaz olmak mücadelemizin özü ve vazgeçilmez değerlerinden birisidir. Narlı, Maraş önemli bir kavşaktır. Sadece Maraş Katliamı özelinde değil, Maraş; aşıkların, sadıkların, ermişlerin, dervişlerin yurdudur. Maraş aynı zamanda Tacim Dede gibi, İbreti Baba gibi, Mahsuni Baba gibi, Elif Ana gibi, hikmet ve immet üzere hizmet yürüttüğü topraklardır. Biz de gelmişken bu topraklara niyaz edelim dedik. Dedemiz, yönetici arkadaşlarımız, kabul buyurdular. Muhabbet eyledik. Eyvallah.”

PİRHA/ANKARA

EN SON EKLENENLER