Yolsuzluktan atıldı, soluğu HDP önünde aldı!

Van’da her Cuma günü ‘Çocuklarımızı istiyoruz’ adı altında bazı ailelerin HDP il binası önünde yaptıkları basın açıklamalarına yeterli katılımı sağlamayan AKP’ye destek yandaş kurum ve kuruluşlardan geliyor. Yaklaşık 1 aydır sadece 3 ailenin HDP il binası önünde basın açıklaması yapması üzerine AKP, yandaş medya ve dernekleri HDP önüne getirerek açıklama yaptırıyor. Sırasıyla önce Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) üyeleri, ardından Van Kadim Aşiretler Federasyonunu HDP il binasına getiren polis bu hafta da kendisine yakın sendika temsilcilerini HDP önüne getirerek açıklama yaptırdı. Ancak Van Valiliği, polis ve AKP’lilerin çabasına rağmen ailelerden herhangi bir destek gelmedi.

Geçen Cuma günü AKP eski İl Başkanı Zahir Soğanda ve sendika temsilcilerinin HDP İl binası önünde yaptığı basın açıklamasına katılanlardan biri de rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanlığındaki görevinden alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Abdullah Efeoğlu oldu.

ŞAHSINA AİT KEPÇELERİ BELEDİYEDE ÇALIŞTIRIYOR

2016 ve 2018 yıllarında Van’da kayyum olan Murat Zorluoğlu döneminde bütün işçileri fişleyen ve ihraç edilmeleri için kayyuma rapor veren Hizmet İş Sendikası Başkanı Abdullah Efeoğlu, rüşvet, yolsuzluk iddiaları ile görevinden alınmasına rağmen yeniden Hizmet İş Sendikası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Gaspçı kayyumun yönettiği belediyede birimleri gezerek oy isteyen Efeoğlu, şahsına ait kepçeyi belediye de çalışıyor gösteriyor. Çalışmadığı halde puantaj hazırlayarak yolsuzluk yapan ve Kürt işçileri sürekli olarak tehdit eden Abdullah Efeoğlu, belediye destek hizmetlerinde çalışan ve belediye malzeme alımı için esnafa teminat ve teklif veren bir işçiyi de darp ederek sürgüne yolladı.

Belediyede adeta terör estiren Abdullah Efeoğlu, kardeşi Hasip Efeoğlu ile ortak olduğu nalbur dükkânına teklif zarfı sunulmadığı için Teftiş Kurulu Başkanı Kamuran Sarıkaya’ya saldırdı. Sarıkaya ile yumruk yumruğa kavga eden Efeoğlu için daha sonra AKP Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu devreye girerek Sarıkaya’nın davacı olmamasını sağladı.

DESTEK VERMEYEN İŞÇİLERİN MESAİ ÜCRETLERİNİ KESTİ

Efeoğlu, geçen hafta içinde Van Büyükşehir belediyesine bağlı makina ikmal parkına giderek işçilere seçim de aday olacağını söyledi. Ancak işçilerden gerekli ilgiyi bulamayan Efeoğlu, belediyeye ait BELVAN şirketindeki ilişkilerini kullanarak kendisine destek vermeyen işçilerin mesai ücretlerini almasını engelledi.

Daha önce defalarca puantaj yolsuzluğu ortaya çıkan Efeoğlu’nu kollayan kişinin ise 300 binlik Hublot saati ve 550 binlik makam odası ile gündeme gelen AKP’li Gevaş belediye başkanı Murat Sezer olması dikkat çekiyor. Sezer, Gevaş Belediye Başkanı olmadan önce Van Büyükşehir Belediyesinde Gelir Müdürü olarak görev yapıyordu.

EN SON EKLENENLER