DTK Eşbaşkanı Öztürk: İmralı kapatılmalı

Mersin’de “Faşizme karşı örgütleniyoruz” şiarıyla temaslarda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyeti, halkla bir araya gelmeye devam etti. DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’den oluşan heyet, Tarsus’taki temaslarına sabah saatlerinde aile ziyaretleriyle başladı. Heyet, daha sonra HDP Barbaros Temsilciliği’nde halk ile bir araya geldi. Heyete, Van Milletvekili Muazzez Orhan ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

Açık havada gerçekleştirilen buluşmada konuşan DTK Eş Genel Başkanı Öztürk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, cezaevlerindeki açlık grevlerine ve HDP’nin kapatılması yönündeki dava sürecine değindi. HDP’ye yönelik baskı ve şiddet politikalarına dikkati çeken Öztürk, “HDP’ye karşı 6 yıldır baskı politikaları yürütülüyor. Hangi parti bu baskılara maruz kalmış olsaydı şimdi o partinin tozu kalmamıştı. Ama HDP’yi ayakta tutan şey halkın iradesidir. HDP’yi kapatacağınıza İmralı’yı kapatın” dedi.

‘AKP-MHP’YE KARŞI DAHA FAZLA ÖRGÜTLENİLMELİ’

AKP-MHP’nin yaratmak istediği “tek adam” rejimine karşı daha fazla örgütlenilmesi gerektiğinin altını çizen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de “Bu sistem, Kürtleri yok sayıyor. Ancak, bu ülkede 25 milyon Kürt halkı var. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bu topraklarda dilimizle, kültürümüzle özgür bir şekilde yaşamak istiyoruz. Ama bu taleplerimiz kabul edilmiyor. Ancak, bizler mücadelemizle haklarımızı alacağız” diye belirtti. Türkiye’nin değil AKP-MHP’nin beka sorununun olduğunu vurgulayan Aydeniz, iktidarın varlığını sürdürmek için demokratik kitle örgütlerine, halklara ve Kürtlere saldırdığını ifade etti.

‘HER TÜRLÜ SEÇENEĞİMİZ VAR’

Kürtler arasında sınırların konulmasına neden olan Lozan Antlaşması’nı hatırlatan Aydeniz, “Lozan’da Kürtleri hesaba katmadılar, ama bugün hesaba katmak zorundalar” dedi. HDP’nin izlediği üçüncü yol fikriyatının Türkiye’nin siyasetini belirlediğini dile getiren Aydeniz, şöyle devam etti: “Bu fikriyattan kaynaklı bizlere saldırıyorlar. İktidarın elinde herhangi bir şey kalmamış. HDP’yi kapatamazlar. Kapatsalar bile masada seçeneklerimiz var. Seçeneksiz, değiliz. Her şeye hazırlıklıyız.” 

Kadın mücadelesine de dikkat çeken Aydeniz, toplumu nefessiz bırakmak için toplumun öncülüğünü yapan kadınlara operasyonların yapıldığını sözlerine ekleyerek, “Yeni bir toplum, dizayn etmek istiyorlar. Bu dizaynı da kadını yok sayarak yapmaya çalışıyorlar.  Ama başarılı olamayacaklar. Biz, ilkelerimize göre hareket ederiz” diye konuştu.

Heyet, temaslarını aile ziyaretleriyle sürdürüyor.

EN SON EKLENENLER