BAF, stant kurarak İngiltere sayımları için katılım çağrısında bulundu

Britanya Alevi Federasyonu (BAF), İngiltere’de devam eden ve Alevileri kamusal haklar anlamında yakından ilgilendiren nüfus sayımı için stant kurdu, 4 Mayıs’a kadar formları doldurma çağrısında bulundu.

21 Mart tarihinde İngiltere’de başlayan nüfus sayımı ile yeni bir döneme giren Alevilerin-Aleviliğin Britanya’da tanınması, kamu tüzel kişiliğinin her alanda uygulanması, diğer inançlarla eşit haklara sahip olması Britanya Parlamentosu’nun gündemine girecek.

Uzun zamandır sosyal medya üzerinden çalışmalar yürüterek çağrıda bulunan Britanya Alevi Federasyonu sokaklara çıkarak Census 2021 (nüfus sayımı) hakkında yurttaşlara bilgi verdi, form doldurma konusunda yardımcı oldu.

“CANLARIMIZ 4 MAYIS’A KADAR FORMALARINI DOLDURSUNLAR”

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Hackney merkezde ve Dalston’da stant kurarak sayıma katılım konusunda yurttaşları bilgi verdikleri yardımcı olduklarını dile getirdi.

Erbil, başlattıkları kampanyanın duyurulması için sokaklara çıktıklarını kaydederek, “4 Mayıs’a kadar sürecek olan sayımlarda formların doldurulması çağrısında bulunarak , “Mart ayının ilk haftasından itibaren yoğun bir kampanya yürütüldü. Her 10 yılda bir yapılan nüfus sayımında Aleviler de yer almalı, görünür olmalı. Aleviler yaşadıkları ülkede hakkını alabilmesi, gelecek kuşağa Aleviliği taşıyabilmesi ve resmi kurumlar tarafından tanınır olabilmesi için nüfus sayımında görünür olmamız gerekiyor. Prosedür ve işlemler 4 Mayıs’a kadar devam ediyor. Canlarımız 4 Mayıs’a kadar formalarını doldursunlar. Sosyal medyada büyük bir kampanya yürüyor. Fakat sosyal medyada karşılaşmadığımız, görmeyen canlarımız için sokaklarda da tanıtım yapılmalı, kampanya duyurulmalı düşüncesiyle sokaklardayız. 4 Mayıs’a kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kampanya bugün 11.00 – 12.00 arası Woodgreen Kütüphanesi önünde ve 13.00-14.00 saatleri arasında Edmonton Green Roundabout’ta tren istasyonunun karşısında kurulacak stant çalışmaları ile devam edecek.

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER