4 ilde karantina kararları…

Çanakkale‘nin Biga ilçesine bağlı Kalafat ve Gürçeşme köylerinde korona virüsü vakalarında artış yaşandı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, köylerde 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verdi. Jandarma ekipleri, köylerin girişinde önlem aldı.

Sinop‘un Durağan ilçesinde ise Boyabükü köyünde, ikinci bir duyuruya kadar izolasyon başlatıldı. Köye giriş çıkışlar kapatılırken kararlara aksi davranışta bulunanlara cezai işlem uygulanacak.

Pozitif vaka sayısında artış gösteren Kütahya‘nın Aslanapa ilçesine bağlı Tokul köyünde de karantina uygulaması başlatıldı. Aslanapa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, vaka artışının önüne geçmek için bireysel izolasyonun yeterli olmayacağı belirtildi. Açıklamada, “Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla 10 gün süreyle Tokul köyünde karantina uygulaması başlatılmasına, istisnalar dışında karantina sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verilmiştir” ifadesi kullanıldı.

Adıyaman‘ın Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı köyüne de köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle köy 10 gün karantina da kalacak.

Çanakkale‘nin Lapseki ilçesinde ise bir mahalledeki 3 sokak da izolasyona alındı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı kapsamında Covid-19 vakalarına rastlanan Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’ndeki Şen Sokağı, Şenlik Sokağı ve Menekşe Sokağı’nda 10 gün süreyle karantina uygulanacak. (HABER MERKEZİ)

Duvar Gazatesi

EN SON EKLENENLER