Çorum’da cemevi bahçelerine deyişler ve semahlar eşliğinde karadut fidanı dikildi

UNESCO tarafından 2021 yılının Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran yılı ilan edilmesi nedeniyle Çorum’da sevgi ve bereketin simgesi olan karadut fidanları toprakla buluşturuldu.

video gelecek…

UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran’a atfetmesi ardından başlatılan karadut fidanı dikme kampanyası günden güne genişliyor.

Çorum’da da sevgi ve bereketin simgesi olan karadut fidanları toprakla buluşturuldu. Hacı Bektaş Veli’yi anmak için ülke genelinde cemevlerinin, dergahların, kutsal mekanların bahçelerine karadut fidanları dikiliyor.

SEMAH VE DEYİŞLER EŞLİĞİNDE KARADUT FİDANI DİKİLDİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Merkezi ve Osmancık Koyunbaba Kültür Derneği öncülüğünde Osmancık İlçesindeki Bektaşi Dergahı Koyunbaba Türbesi’nde karadut fidanı gülbeng ve deyişler eşliğinde toprakla buluşturuldu. Aşık Mustafa Alegöz ile İsmail Güçlü de, deyişleriyle programa eşlik etti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı bahçesinde de karadut fidanı dikim etkinliği siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karadut fidanı dikilirken, Gülbeng ve deyişler okunup, semahlar dönüldü. Etkinliğin sonunda lokmalar gelen canlara pay edildi.

Dede Nurettin Aksoy ve Dede Şahin Polat, bereket, huzur, birlik ve beraberlik için temennilerde bulundu.

KARADUT PROJESİNE DEVAM EDİLİYOR

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Dede Nurettin Aksoy, karadut dikme projesine dair bilgi vererek “Hünkar Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı ve Postnişimiz Veliyettin Hürrem Ulusoy’un talimatı ile anma etkinlikleri kapsamında dergahlarımıza, kutsal mekanlarımıza karadut ağaçları dikiyoruz” dedi.

Karadutun sevginin, hoşgörünün, bereketin simgesi olduğunu ve karadut fidanlarını kutsal mekanların bahçesinde toprakla buluşturduklarını ifade eden Aksoy, projenin ülke genelinde devam ettiğini kaydetti.

PİRHA/ÇORUM

EN SON EKLENENLER