Yeni Akit yine nefret dili ile Yunanistan’daki Alevilerin kazanımlarına saldırdı

Yunanistan hükümetinin Evros eyelatinde bulunan bir cemevinin dini ve sosyal faaliyetler için kullanımına onay vermesi ve Alevilerin bir inanç topluluğu olarak kabul edilmesinin ardından Akit Gazetesi nefret dili kullanarak, ‘Yunan Alevilikle Türkleri bölecek’ başlığıyla haber yaptı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu’nda 10 Aralık 2020’de Alevileri bir inanç topluluğu olarak tanıma kararı alınmıştı. Geçtiğimiz  günlerde Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Aggelos Sirigos, Evros eyaletindeki Megalo Dereio’de bulunan cemevini geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiş ve Yunanistan hükümet  sınıra yakın bir noktada bir cemevinin dini ve sosyal faaliyetler için kullanımına onay vermişti.

Alevi kurumları ve yurttaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılanan bu tanıma kararı bazı kesimleri de rahatsız etmiş durumda.

Akit gazetesi, ‘Yunan Alevilikle Türkleri bölecek’ başlığı ve yorumlarıyla  Alevilerin hak kazanımlarına yönelik nefret dilini öne çıkardı.

SÜNNİLİĞİ BİTİRMEK İÇİN ALEVİLİK DİN OLARAK KABUL EDİLMİŞ

Yıllardır Alevilere yönelik hak ihlalleri, nefret söylemi, ev işaretlemeleri, kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmaları görmeyen Akit Gazetesi, Yunanistan hükümetinin Türkiye sınırına yakın bir noktada bulunan bir cemevinin dini ve sosyal faaliyetler için kullanımına onay vermesi üzerinden yine provokatif bir dil kullanarak nefret dilini haberine yansıttı.

Yunanistan’ın Aleviliği tanımasının Türkiye ve Türklere yönelik alçak girişim olarak tanımlayan Akit, batı Trakya’da çeşitli bahanelerle camilerin kapatıldığını iddiasında bulundu. Akit, ayrıca Yunanistan’ın Sünniliği bitirmek için Aleviliği din olarak kabul ettiği gibi absürt tanımlamalarda bulundu. Yunanistan’ın konudaki kararırın akıl hocasının ise Aralık ayında benzer bir adım atan Almanya olduğunu söyleyen Akit, yine Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu’nda Alevilerin bir inanç topluluğu olarak kabul edilmesine saldırdı.

“YUNANİSTAN ALEVİLERİ TÜRKİYE’YE KARŞI KULLANMAK İSTİYOR”

Akit Gazetesi’nin ‘Yunan Alevilikle Türkleri bölecek’ başlığıyla yayınladığı haberde şu ifadelere yer verildi:

“Yunanistan’ın Türkiye ve Türklere yönelik alçak girişimleri bitmiyor. Batı Trakya’da çeşitli bahanelerle camileri kapatıp, imamları görevden uzaklaştıran Yunanistan, Türkleri bölüp, Sünnileri bitirmek için Aleviliği din olarak kabul etti ve bir cemevinin kullanımına onay verdi. Atina’nın bu konudaki akıl hocası ise Aralık ayında benzer bir adım atan Almanya oldu.Bütün bunlar ortadayken Yunanistan, Batı Trakya’daki Türklerin arasına nifak sokup onları bölmek ve Alevileri Türkiye’ye karşı kullanmak için Aleviliği din olarak kabul etti. Yunanistan bunun yanı sıra Megalo Dereio’deki bir cemevinin de dini ve sosyal faaliyetlerde bulunması için kullanımına onay verdi.”

Ersin ÖZGÜL/PİRHA

EN SON EKLENENLER