Başak Demirtaş: Sadece hukuk değil aynı zamanda hakikat mücadelesi yürütüyoruz

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı 6-8 Ekim Kobanê eylemlerine ilişkin davanın ilk duruşması 26 Nisan’da Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.

6-8 Ekim 2014 yılında gerçekleşen Kobanê olayları nedeniyle 6 yıl sonra iddianamesi hazırlanan dava HDP hakkında açılmak istenen kapatma davasında da ana suçlamalar arasında yer almıştı. Dava aynı zamanda Demirtaş’ın 31 fezlekeden oluşan ana davası ile de birleştirilmek isteniyor. Gelecek hafta görülmeye başlanacak dava öncesi Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman ve HDP Hukuk Komisyonu Başkanı Ümit Dede zoom üzerinden basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘İKTİDAR SÖZCÜLERİ BÜYÜK BİR ALGI ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR’

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, toplantının açılışında katılımcılara eşi Demirtaş’ın selamlarını iletti, “Bizler yaklaşık 5 yıldır sadece bir hukuk mücadelesi yürütmüyoruz. Çünkü hem Selahattin hem Figen Hanım’a kamuoyunda bilinen belli başlı kişilere karşı suçlamalar sadece mahkemelerde yapılmıyor. Gazetelerde televizyonlarda da yapılıyor. Özellikle Selahattin her konuşulduğunda yalanlar söyleniyor, iftiralar atılıyor. İktidar sözcüleri büyük bir algı üretmeye çalışıyorlar. Dolayısıyla bizler sadece bir hukuk mücadelesi yürütmüyoruz, aynı zamanda bir hakikat mücadelesi yürütüyoruz” dedi.

Duvar Gazetesi

 

EN SON EKLENENLER