Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube 169. Haftasın’da Oturma Eylemin’de

İZMİR – KHK’lilerin 169’uncu oturma eyleminde konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, iktidara “İhraç hukuksuzluğunu daha fazla sürdürmeyin” diyerek seslendi.

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin işlerine iadesi için düzenledikleri oturma eylemi 169’uncu haftasında devam etti. Karşıyaka İskele önünde gerçekleşen eyleme Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Halkevleri ve Yeşiller Sol Partisi kent yöneticileri de destek verdi. “Oturma Eylemimiz 169’uncu Haftasında” pankartı açıldığını açıklamada, sık sık “Karanlığa teslim olmayacağız , “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, ülkede artan baskılara dikkat çekerek, ülkenin açık bir cezaevi haline geldiğini söyledi. 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında kamudan ihraç edilen arkadaşlarının işlerine iade edilmeleri için direndiklerini, darbe sonrası yaklaşık 150 bin kişinin kamudan ihraç edilmesinin ardından başlayan hukuk mücadelesi durmadan devam ettiğini vurgulayan Beyazadam, “Açlığa ve yok olmaya mahkum edilmek istendik. Ülkede yaşam olanağı bulamayanların yurt dışına gitmelerini engellemek için pasaportlarına el koydular. Diploması bile olmayanlar tarafından diplomaları yok hükmünde sayılarak çalışma hakları gasp edildi. Tüm bunları yaparken de uyduruk mahkeme kararlarına bile tenezzül etmeden idari tasarrufla yaptıklarını da itiraf ettiler” dedi.

EliF KELEŞO / İZMİR

EN SON EKLENENLER