Soykırım’ telefonundan operasyon çıktı

Biden ile Erdoğan’ın ‘Ermeni Soykırımı’nı konuştuğu iddiaedilen görüşmeden sonra TSK, Federe Kürdistan sınırında bulunan 3 alana operasyon başlattı

Türk SilahlıKuvvetleri(TSK), önceki akşam FedereKürdistan sınırındaki Metina bölgesine önce havadan sonra karadan operasyon başlattı. TSK, aynı saatlerdeAvaşîn’e asker indirmesi yaparken, dün sabah da Zap’a operasyon başlattı.

Sınır bölgelerine yönelik operasyonlarınABDBaşkanıJoeBiden ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.Basına yansıyan iddialara göre, görüşmedeBiden 1915’te yaşananları“Ermeni Soykırımı” olarak tanımlayacağını Erdoğan’a iletti. Erdoğan’ın “soykırım” tanımasına ne karşılık verdiği bilinmezken, TSK FedereKürdistanBölgesi sınırında bulunan 3 bölgeye operasyon başlattı. ANF’nin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre; uçaklar, Metina’nın Zendura bölgesine bağlı Derarê,Koordine ve Stuna alanlarını bombaladı. Sınır hattı üzerinde bulunan veKaşura hattı olarak bilinen bölge daha sonra helikopterlerce bombalandı.Hava saldırısından sonra Metina’ya helikopterlerce indirme yapılarak, karadan operasyon başlatıldı.İndirme yapan askerlere, Halk SavunmaGüçleri’nin (HPG) karşılık verdiği belirtildi. Metina’na yapılan operasyonla eş zamanlı olarak Avaşîn de yoğun şekilde vuruldu. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre,Avaşîn’e bağlı Mamreşo bölgesi bombalandıktan sonra asker indirme yaptı.

Çatışmaların yaşandığı bölgede, büyük kayıpların olduğu kaydedildi. Metina veAvaşîn’den sonra Zap’a bağlıQelaBêdewê, Şehît Munzur,DolaNêrwe ve Kinyaniş alanları hedef alındı.

Garê operasyonu

Heftanîn ve Xakurkê’den sonra geçtiğimiz şubattaGarê’ye yapılan operasyonda TSK,HPG anakarargahını hedef almıştı. Erdoğan’ın “Başarısız oldu” dediği operasyon sonucunda, 13 esir asker ve polis, 6 yıltutuldukları yerlerinden cansız bedenleriyle Türkiye’ye getirilmişti. HPGyetkilileri, bölgedeki bombalamada TSK’nin kimyasal gaz kullandığını veBM’nin inceleme yapmasını istemişti.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER