FEDA Kadın Meclisi: İnsanlık tarihi katliamları da, soykırımcıları da unutmayacaktır

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Kadın Meclisi, şunları belirtti: “İnsanlık tarihi katliama uğrayan, soykırımdan geçen halkları unutmayarak, direnişlerini ve direnenlerini yazmayı, anlatıcı ve yol yürüyenlerini anmayı toplumsal bir miras, ortak bir hafıza olarak kayda geçecektir.

Bugün 24 Nisan özelde Ermeni halkı için ama genel olarak ezilen tüm halklar ve inançlar için katliamların üzerine giderek, onları tanıyarak, yüzleşerek eylem ve söylemlerle gündemde tutarak tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirmeyi hakikatin yolunda kadınlar olarak bir borç olarak gördüğümüz bir gündür Ermeni Soykırımı günü.

106 yıldır inançların belleğinde derin ve unutulmaz izler bırakan ve bizlerin benzerlerini Dersim’den Maraş’a yakından tanıdığımız bir katliamdır. Tekçi, İslamcı, Türkçü erkek egemen zihniyet diğer katliamlarda olduğu gibi Ermeni soykırımını da inkar etmeyi sürdürmektedir.

Halkların demokratik temelde bir arada yaşaması için bu kirli tarihle hesaplaşmak gerekmektedir. Ne yazık ki iktidar hesaplaşmak bir yana daha önce Efrîn’e yaptığı gibi bu sabah da Zap, Metina ve Avaşin bölgesi ile tüm Güney Kürdistan bölgesine yönelik operasyon adı altında bir işgal saldırısı başlatmıştır.

Başlatılan işgal saldırısının Ermeni Soykırımı’nın yıldönümüne denk getirilmesi Kürtlere ve onların kazanımlarına yönelik katliam tehdidi niteliğindedir. Neredeyse 50 yıldır ısrarla devam ettirilen silahla çözüm yönteminin acı ve gözyaşından başka bir sonuç doğurmayacağı açıktır. Bir yandan insanlar salgınla uğraşırken diğer yandan yolsuzluklarla ekonomi çökme noktasındayken bu operasyonla murat edilenin bir taşla bir kaç kuş vurma denemesi olduğu aşikardır.

Bu işgal saldırısına karşı Kürdistan özgürlük davasının, çağın dervişlerinin bir lokma bir hırka, hak ve hakikat, için Mansur, Nesimi, Şêx Bedretin, Baba İshaklar, Pir Sultan’ın dediği gibi, ‘Dönen dönsün, ben dönmezem, hakikat yolundan’ ve Pir Seyit Rıza’nın dediği gibi ‘Sizin entrikalarınızla baş edemedim, bu bana ders olsun, ben de size boyun eğmedim size dert olsun’ tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmış sözleridir.

Biz FEDA Kadın Meclisi olarak yıllardır nasıl ki inancımız ve kimliklerimize yapılana karşı direnişleri örgütleyip büyütüyorsak, şimdi daha fazla direnmeli ve direnişi büyütmeliyiz. Çocuklara, kadınlara, Alevilere, Kürtlere, Ermenilere, Êzidîlere, Süryanilere bir bütün kendinden olmayana, kendi gibi düşünmeyene ve özel olanlara, dağlara ırmaklara ve canlı cansız nefes alan her varlığa karşı, hedef şaşırtmadan yok etmeye ahtları var.

Çünkü onlar çok iyi biliyorlar ki bu topraklarda yaşayan kadim halklar kardeşti. Biz de bu kardeşliğe yapılan her saldırıya karşı, kadınız, Kızılbaşız, Kürdüz, Ermeniyiz, Süryaniyiz, Türküz, Arabız diyerek, savaşları çıkaran eril zihniyetin, doymak bilmeyen hırsı ve nefsine, toprak ananın kızları, kadınlar olarak el ele verip, bu nahak zihniyete ya Xizir Ziyar û Diyar, ya Pir demenin zamanı gelmiştir.

Kadim topraklarımızı her karışını, kefensiz yatan canlarımızın, emanetini ruhumuz, bedenimiz gibi hissederek, dünyanın neresinde olursak olalım nahak zihniyetinin vahşetine karşı hak ve hakikat mücadelemizi daha çok güçlendirerek, sözcüsü, diplomatı ve direneni olamaya Avrupa’da yaşayan halkımızı ve demokrasiden, barıştan yana olan herkesi alanlarda birlikte Osmanlı’nın ardılı olan bu zihniyetin bitmeyen kırımını görmeye çağırıyoruz.”

 

EN SON EKLENENLER