DAD’tan 1 Mayıs açıklaması: Hakk için hakikat, emek için mücadele!

DAD, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Hak ihlallerine karşı farklı coğrafyalarda farklı isimlerle var olan, mücadeleyi farklı dillerle anlatan bütün emekçilerin özgürlüğü bireysel haklarla değil, tüm emekçilerin el ele vererek mücadele etmeleri tarihi bir sorumluluktur” dedi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) 1 Mayıs’ta yaşamını yitirenleri anarak ve İşçi ve Emekçi Bayramı’n kutladı.

Yapılan açıklamada, emek mücadelesinin aynı zamanda bir özgürlük mücadelesi olduğu ifade edilerek kapitalist sisteme karşı verilen mücadelenin de bir emek mücadelesi olduğunu vurgulandı.

“TÜM EMEKÇİLER EL ELE VEREREK MÜCADELE ETMELİ”

‘Ne zamanki emek satın alındı, özgürlüğünden mahrum kaldı, üretilen emek metaya dönüştüyse insan da ürettiğine yabancılaşmaya başladı’ denilen açıklamada şunlar aktarıldı:

“Devletçi zihniyete karşı iş yerlerinde, emek üretim alanlarında örgütlü bir bilinçle mücadele etmenin gerekliliği kendisini gösterdi. Yaşamın her alanında emek, barış, demokrasi, insan hakları mücadelesi verenlere karşı baskı, sindirme, katliamlarda eksik olmadı. Bu katliamları, hak ihlallerine karşı farklı coğrafyalarda farklı isimlerle var olan, mücadeleyi farklı dillerle anlatan bütün emekçilerin özgürlüğü bireysel haklarla değil, tüm emekçilerin el ele vererek mücadele etmeleri tarihi bir sorumluluktur.”

 “EMEK HAKTIR, HAKK OLAN KUTSALDIR”

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın pandeminin gölgesinde geçtiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Bütün emekçi kesimler, mazlum halklar, rıza toplumu sürekleri tam kuşatma altına alınmış bir durumdadır. Rıza toplumu süreklerinin ele ele vererek güç birliği oluşturmaları, bir olmaları, iri olmaları, demokratik siyasetin özneleri olmaları tarihi bir sorumluluktur. Emek haktır, Hakk olan kutsaldır. Hakk için mücadele etmek aynı zamanda ahlaki bir duruştur. Bu ahlaki duruşun direncinden, emekçilerin tarihsel mirasından güç alarak mücadele etmek, bu mücadelede katliama uğrayanların anılarına saygının gereğidir. Newroz’un direniş ateşinden almış olduğumuz dirençle, cesaretle, kadınların özgürlük haykırışlarından aldığımız umutla, Hak için hakikat, emek için mücadele diyoruz. Emekçilerin uluslararası birlik dayanışma ve mücadele günü kutlu olsun. Roja karkér u xebatkarén hemû cîhané pîroz be” denildi.

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER