BAF: Covid-19 salgınının faturasını emekçiler ödüyor

Britanya Alevi Federasyonu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Pirimiz Pir Sultan Abdal’ın söylediği gibi Gelin canlar bir olalım, münkire kılıç çalalım, yoksulun hakkın alalım şiarı ile mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

1 Mayıs’ta İşçi Bayramı pek çok yerde kutlanıyor. Britanya Alevi Federasyonu 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutladı.

Britanya Alevi Federasyonu (BAF), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Etkinliğe, Britanya Alevi Federasyonu İsrafil Erbil, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Zeynel Akdoğan ve Enfield Alevi Alevi Kültür Merkezi yöneticiler ve kitle katıldı.

“ALEVİ TOPLUMU EŞİTSİZLİKLERİN VE SÖMÜRÜNÜN KARŞISINDA DURACAK”

1 Mayıs’ın yine pandemi koşullarında kutlandığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Emperyalist kapitalist sistemin doğayı ve ekolojik dengeyi tahrip etmesi sonucu ortaya çıkan Covid -19 salgının faturasını emekçiler ödüyor. Salgını fırsat bilen kapitalistler kârlarına kâr katarken eşitsizlikler, emekçiler aleyhine derinleşiyor ve toplumsal krizler büyüyor. Bu süreçte hastalığa karşı mücadele veren sağlık emekçilerini selamlıyoruz ve yaşamını yitiren tüm emekçileri saygıyla anıyoruz. Her türlü eşitsizliği ve sömürüyü yakıcı bir şekilde yaşayan Alevi toplumu bundan sonra da eşitsizliklerin ve sömürünün karşısında duracak ve İşçi sınıfının yanında yer almaya devam edecektir. Alanlarda kitlesel kitlesel kutlamaların yapılamadığı bu süreçte, yüreğinde 1 Mayıs duyarlılığını ve coşkusunu taşıyan cümle canlara selam olsun.”

Britanya Alevi Federasyonu taleplerini şöyle sıraladı:

Herkese ücretsiz sağlık ve aşı hakkı tanınmalıdır.Kamu kaynakları yandaşların zenginleşmesi için değil emekçiler için kullanılmalıdır.Kanal İstanbul gibi doğayı katleden tüm projeler durdurulmalıdır.Üniversiteler özerk bir yapıya kavuşturulmalı ve tüm bileşenlerin özgür iradesiyle seçeceği yöneticiler tarafından yönetilmelidir.Alevilik inancını yok sayan Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmalı, Alevi toplumunun kültürel ve inançsal hakları yasal güvenceye kavuşturulmalıdır.Toplumsal cinsiyet eşitliği için başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere cinsel düzenlemeler yapılmalıdır.

ELİF TABAK/İNGİLTERE

EN SON EKLENENLER