Myanmar’ın her kentinde protesto eylemleri yapıldı

Myanmar geneline yayılan protestoların örgütleyicileri gelişmeleri “Devrim baharı” olması çağrısı yapıyor.

Myanmar’da askeri darbenin gerçekleştiği 1 Şubat’tan bu yana halk düzenledikleri eylemlerle, sivil itaatsizliklerle ve grevlerle protestolarını sürdürüyor. Özellikle işçilerin grevleriyle ülkenin ekonomisi ciddi sorunlar yaşarken, illegal bir şekilde örgütlenen muhalif ise direniş yönetimi oluşturdu.

Rangun’da protestolar sabahın erken saatlerinde başladı. Gençlerin yoğun bir şekilde katıldığı protesto eylemi ülkenin ekonomik başkentinde gerçekleştirildi. 4 yol kavşağında bir araya gelen gençler, kısa bir süre içerisinde sokaklar arasına dağılarak eylemlerini sürdürdü. Gençler ayrıca gruplar halinde devlet güçlerinin saldırısını engelleme girişiminde de bulundu.

Direnişin sembolü haline gelen üç parmağını kaldıran gençler, “Bizim gittiğimiz yol, demokrasi getirecek” diye mesaj verdi.

Kentin farklı bölgelerinde de patlamalar yaşandı.

Ülkenin orta kesimlerindeki Mandalay’da da protestolar vardı. Protesto eyleminin en önünde safran elbiselerini giyen ve Ulusal Demokrasi Ligi’nin bayrağını taşıyan rahipler yer aldı.

Ülkenin kuzey doğusundaki Shan eyaletinde de devlet güçleri protestoculara saldırdı. 1 kişinin kafasına merminin isabet etmesi sonucunda yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Yine kuzeydeki Kachin eyaletinde de devlet güçleri, protestoculara saldırdı. Bir kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Protesto eylemleri ülkenin birçok kentinde düzenlendi.

Protestoların başladığı 1 Şubat’tan bu yana 760 sivil devlet güçleri tarafından öldürülürken, 3500 kişi de tutuklandı.

EN SON EKLENENLER