Afganistan’da otobüse bombalı saldırı, 11 ölü

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tarık Arian, pazarı pazartesiye bağlayan gece ülkenin güney doğusundaki Zabul vilayetinde bir otobüsün geçişi sırasında patlama yaşandığını bildirdi.

Patlamada en az 11 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Saldırı, Talibanların Ramazan Bayramı vesilesiyle üç günlük ateşkes ilan etmesinden birkaç saat öncesine denk geldi. Saldırıyı üstlenen olmadı.

İki gün önce de Kabil’de Şii Hazaraların çoğunlukta olduğu bir mahallede kız çocuklarının eğitim gördüğü okula düzenlenen bombalı saldırılarda çoğu öğrenci 50’yi aşkın kişi hayatını kaybetti, 100 dolayında kişi de yaralandı. Talibanlar bu saldırı ile ilgilerinin olmadığını açıkladı, hükümet ise Talibanları sorumlu tuttu. Talibanlar Şubat 2020’den beri Kabil’de herhangi bir saldırı düzenlemediklerini iddia ediyor.

TALİBANLAR ATEŞKES İLAN ETTİ

Bu arada yazılı bir açıklama yapan Taliban hareketi, Ramazan Bayramı’nın birinci gününden üçüncü gününe kadar ülke genelinde tüm saldırıları durduracaklarını duyurdu. Açıklamada, kendilerine saldırı olması halinde ise karşılık verileceği belirtildi.

EN SON EKLENENLER