Ben diyorum ki, iş işten geçmeden biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.

Ali Bulur

Biraz kendiniz den Bahseder misiniz?

1986 Ankara  doğumluyum.

İlk, orta, lise ‘yi Ankara’da okudum. Yüksek Öğrenimini İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Moda Tekstil Tasarım Bölümünü okudum.
Moda bölümü tasarımcı olmak istiyorsan, çok iyi bir sektör denebilir. Ama ben tasarımcı değil, sanatçı olmak istiyordum. Bir kaç yerde Stilist Asistanlığı, dizilerde Kostüm bölümünde çalıştım. Ama beni hep mutlu eden, kendimi bildim bileli ifade ettiğim resim dilini seçtim. Yada sürüklendim diyebilirim.

Beni boyalar, fırçalar, yeni yeni malzemeler ve hiç bir şey bulunmayan kocaman beyaz bir duvar çok heyecanlandırıyor. Çocuksu bir heyecan ve mutluluk ile karışık bir duygu kaplıyor. Bu hissiyatı hiç bir maddiyat yada yerine koyacağım hiç bir duygu bulamıyorum, düşünemiyorum.

 

Siz Duvar Ressamısınız, duvar ve tuvale resim yapmak arasında fark var mı? Varsa nedir.

 

Tabi ki var, bir kere alan büyük, tuval çok küçük bir alan ve ayrıntılara girerken, daha titiz ve daha sabırlı olmak gerekiyor. Ama Duvar Resminde, bir iki fırça darbesi bile, o ayrıntıyı algımıza yerleştiriyor.
Tuvalinize yapılan Resmi, dünyanın bir çok yerine götürüp, bir çok insanın görmesini sağlayabilirsiniz. Ama duvar resmi sadece o yaptığın yere ait olması, oraya özel oluyor.
Aslında piyano ve gitar gibi düşünün. Gitar’ı her yere götürüp, çalabilme şansınız var. Piyano’yu ise nerede bulunuyorsa, ordan geçenler, gidenler müziği duyuyor. Ama her iki alet aynı müziği çalabiliyor. Aynı mesajı verebiliyor. Sesleri farklı o kadar. O yüzden sanatın aletleri farklı, dili ve mesajı aynı oluyor,

Son olarak ne söylemek istersiniz ?

 

O kadar çok şey söylemek istiyorum ki, ama yine de ben resimler yaparak anlatayım. İnsanlar zamanın şartları mı? Bilmem. Gerçek sanat ve sanatçıyı göz ardı etsede , elbet bir gün, ‘’ Ben demiştim ‘’ diyen sanat eserlerini fark ediyorlar. Ben diyorum ki, iş işten geçmeden biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Size de teşekkür ederim, bana bu imkanı sunduğunuz için.

10/05/2021

ELİF KELEŞ O. /alevinet

EN SON EKLENENLER