Alevi kadın örgütleri, kurumlar ve sanatçılardan Melodi Ağdaşan için başsağlığı mesajları

Yakalandığı koronavirüs nedeniyle 9 Mayıs’ta Hakk’a yürüyen Ozan Şahturna ile Ozan Şiar’ın kızı Oyuncu Şafak Melodi Ağdaşan’ın kaybı büyük üzüntü yarattı. Birçok Alevi kurumu, Alevi kadın örgütleri ve sanatçılar Şafak Melodi Ağdaşan için sosyal medyada duydukları derin üzüntüyü dile getirdiler. 

Koronavirüs hastalığı nedeniyle uzun zamandır Almanya’da tedavi gören Ozan Şahturna ve Ozan Şiar’ın kızı Oyuncu Şafak Melodi Ağdaşan, 9 Mayıs’ta Hakk’a yürüdü.

Şafak Melodi Ağdaşan’ın Hakk’a yürümesi Alevi kamuoyunda büyük üzüntü yarattı.

Alevi kurumları, Alevi kadın örgütleri ve sanatçıların başsağlığı mesajları şöyle:

Berlin Cemevi: Değerli ozanımız Ozan Şahturna ve Ozan Şiar’ın kızı Şafak Melodi Ağdaşan canımız genç yaşında Hakk’a yürümüştür. Korona salgınından dolayı tanıdık ve dostların aileyi telefonla arayıp baş sağlığı dilemelerini öneriyoruz. Sevgili Ozan Şahturna, sevgili Ozan Şiar, sevgili Şirin öğretmenimize ve tüm sevdiklerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Sanatçı Ferhat Tunç: Ailece yakalandıkları Koronavirüsle uzun süredir beri mücadele ediyorlardı. Bugün Ozan Şahturna’nın kızı Şafak Melodi Ağdaşan’ın, tedavi gördüğü Berlin’deki hastanede bu mücadeleyi kaybederek Hakk’a yürüdüğünü öğrendim ve çok üzüldüm. Şahturna ablamız ve Ozan Şiara sabırlar diliyorum. Tüm yakınlarının ve sevenlerinin başı sağolsun. Sevgili Şafak Melodi’nin devri daim, yıldızlar yoldaşı olsun.

AABF Başkanı Hüseyin Mat: Çok üzgünüm. Sevgili Aşık Şahturna ve Şiar Ağdaşan’ın kızları Şafak Melodi’nin Hakka yürüdüğünü öğrendik. Devri daim, toprağı bol olsun. Anne ve babasına, kardeşine sabırlar diliyorum.

Sanatçı Pınar Aydınlar: Ozan Şahturna ve Ozan Şiar’ın kızı Şafak Melodi Ağdaşan koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Almanya’da Hakk’a yürüdü. Çok üzgünüm. Tüm sevenlerinin, canların başı sag olsun.

Hollanda Alevi Kadınlar Birliği: Ozan Şahturna’nın kızı Şafak Melodi Ağdaşan’ın, korona tedavisi gördüğü Berlin’de Hakk’a yürüdü. Ailece yakalandıkları Korona virüsle uzun süredir mücadele ediyorlardı. Üzgünüz. Şahturna ve Ozan Şiara sabırlar diliyoruz. Sevgili Şafak’ın devri daim olsun.

AABF Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Temsilciliği: Sevgili Ozan Şahturna ve Şiar Ağdaşan’ın kızları Şafak Melodi’nin bugün Hakka yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Şafak Melodi canımızın Devri daim, toprağı bol olsun. Annesine, Babasına ve kardeşine sabırlar diliyoruz.

Avrupa Alevi Kadınlar Birliği: Ölüm adın kalleş olsun. Aşık Şah Turna ve Ozan Şiar ustaların sevgili kızları Sinemacı, Şair ve Müzisyen Melodi Ağdaşan Hakk’a yürüdü. Ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.

Fransa Alevi Kadınlar Birliği: Halk ozanlarımızdan Ozan Şahturna ve Ozan Şiarın kızları Şafak Melodi Ağdaş yakalandığı Covid-19 sebebiyle uzun süredir tedavi gördüğü Almanya Berlinde yaşama gözlerini kapatmıştır, bu büyük acı karşısında bizlerde derin acı ve üzüntü duyduk.Ozanlarımızın acısını paylaşıyor ,sabır ve metanet diliyoruz. Devri Daim olsun ..

Maraş Dernekler Federasyonu (MARDEF): Halklarımızın çok değerli sanatçısı Özan Şahturna’nın ve Ozan Şiar Ağdaşan’ın sevgili sanatçı kızları Şafak Melodi Ağdaşan, hayatını kaybetmiştir. Uzun yıllardan beri halklarımızın özgürlük, adalet ve eşitlik mücadelesine sanatıyla güç katan Ozan Şahturna’nın yine sanatçı olan genç kızının hayatını kaybetmesi, bütün halkımızın ve sanat insanlarının yüreğine ateş gibi düşmüştür. MARDEF olarak bizler, katlanılması kolay olmayan bu zor günlerde Ozan Şahturna’nın ve Ozan Şiar Ağdaşan’ın yüreğine dokunacak. Korona koşullarını dikkate alarak onları yalnız bırakmayacağız. Sevgili Ozan Şahturna’nın ve eşi kıymetli Ozan Şiar’ın bu büyük acısını bütün kalbimizle paylaşıyor, acıları acımızdır diyoruz.

(HABER MERKEZİ)

alevialmanyahakka yürüdükoronaozan şahturnaozan şiarpirhaşafak melodi ağdaşan

EN SON EKLENENLER