İsrail Gazze’de 130

İsrail ve Filistin arasında Salı sabahı da karşılıklı roket ve hava saldırıları devam etti. İsrail, Mescid-i Aksa’daki olaylar nedeniyle Filistinli militan grupların gerçekleştirdiği roket saldırılarına misilleme olarak düzenlediği hava saldırılarını Salı sabahı da sürdürdü.

İsrail ordusu Gazze’de 130 “askeri hedefi” vurduğunu ve 15 “Hamas ve İslami Cihad militanın” saldırılarda öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü Jonathan Conricus gazetecilere yaptığı açıklamada “Çoğunluğu Hamas’a ait 130 askeri hedefi vurduk” dedi. Conricus “Tahminlerimize göre 15 Hamas ve İslami Cihad militanını öldürdük” ifadelerini kullandı.

24 ölü, 700’den fazla yaralı

İsrail’in hava saldırılarında dokuzu çocuk 24 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildiyor. Son 24 saatte Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrailli güvenlik güçleriyle Filistinliler arasındaki çatışmalar da 700’den fazla kişinin yaralandığı bunlardan 500’ünün hastanede tedavi gördüğü belirtiliyor.

Pazartesi günü de Mescid-i Aksa’da olaylar çıkmıştı

Gazze’deki Hamas militanları, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere müdahalesi nedeniyle İsrail’e yönelik roket saldırıları düzenledi. Salı sabahı itibariyle Hamas ve diğer grupların Gazze’den 200’den fazla roket attığı belirtiliyor. İsrail ordusu Salı sabahı roket saldırılarında altı İsrailli sivilin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi de dün Doğu Kudüs’teki olayları görüşmek için acil olarak toplanmıştı. Ancak bir açıklama yapılmadı. ABD’nin kamuoyu önünde yapılacak açıklamaların ters etki yapacağı endişesi taşıdığı belirtiliyor.

Gazze’den de İsrail’e roket saldırıları düzenlendi

EN SON EKLENENLER