SÖZLEŞMENİN 10’UNCU YILINDA KADINLAR VAZGEÇMİYOR

Eşitlik İçin Kadın Platformu(EŞİK),yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“İstanbul Sözleşmesi 10 Yaşında, Vazgeçmiyoruz…”

“11 Mayıs 2011 İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye tarafından imzalanmasının 10’uncu yıldönümü. EŞİK olarak Türkiye’de ve tüm dünyada yarın #İstanbulSözleşmesi10Yaşında #Vazgeçmiyoruz diyeceğiz.

Vazgeçmiyoruz çünkü;

Eğer İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, en az 2 bin 336 kadın aramızda olacaktı.

20 Mart’ta Resmi Gazete ‘de yayınlanan İstanbul Sözleşmesi kararından sonra geçen 1,5 ayda kadınların ve LGBTİ+’ların başına neler geldi?

İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdiği 2014’ten bu yana etkin uygulansaydı, neler olurdu?

Sorularla Sözleşme’nin Türkiye’deki 10 yılı

Soruların cevabı: Sözleşme yalanlarla şeytanlaştırıldı, tek adam, hukuku değil yalanları esas aldı

EŞİK 20 Mart’tan bu yana neler yaptı?

İstanbul Sözleşmesi kararından sonra kim ne yaptı, ne dedi?

Vazgeçmiyoruz çünkü;

Devlet, kadınların, çocukların, LGBTİ+’ların, yaşlıların, mültecilerin, engellilerin ve diğer dezavantajlı grupların haklarını, hayatlarını korumak, işini yapmak zorunda.

Devletin görevi, kadınları, kadınların hayatlarını ve haklarını umursamayıp; kadının içinde şiddet gördüğü aileyi yüceltenlere; toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını şeytanlaştıranlara, şiddet gösteren erkeklere uzaklaştırma verilmesinden başlayıp kadının boşanma, nafaka haklarına göz dikenlere, erken yaşta zorla evlilikleri savunanlara,  şiddet ve istismar özgürlüğü (!) için İstanbul Sözleşmesi’ni günah keçisi ilan edenlere mavi boncuk dağıtmak değil, her bir bireyin şiddetten uzak özgürce yaşama hakkını korumak.

Bunları hatırlatmaya ve sorumluları göreve çağırmaya devam edeceğiz. Karardan geri dönülene kadar ulusal ve uluslararası alanda, hukuki her türlü yolu deneyeceğiz.

11/05/2021/ Elif Keleş O.

EN SON EKLENENLER