Alevimiyiz?

İstanbul Başakşehir Güvercin tepe Cemevi yönetimi üyelerine attığı mesaj ile Ramazan Cem’i yapacağını duyurdu neye hizmet kihizmet,amaç ne?

İslamiyette kutsal sayılan Ramazan ayında 30 gün boyunca İslami inançla tutulan oruç sonrası şeker bayramı kutlanıyor bu kutlanan Bayram Aleviliğin herhangi bir yerinde bir temsileiyeti yoktur neden diye soranlar ve Alevi olup her sene düzenli olarak bilinçsiz şekilde kutlama yapanlar madem öyle ne kendinize Alevi deyin nede kızılbaş Hızır orucunuda,12 imamlar orucunuda tutmanıza gerek yok “Ramazan”orucunu tutarak Gayet doğalında İslam ve Sünni geleneklere sahip insanlar olabilirsiniz bizi Asimile etmek için uğraşmayınız kendi asimilasyonunuzla bizleride ortaklaştırmayın.

Alevilerde Ramazan Bayramı yoktur. İnsan tutmadığı orucun bayramını neden kutlar yıllardır anlayamadım. Kendini Müslüman kabul eden arkadaşlarınız bayramını kutlamanız doğal da Alevinin Alevi’ye Ramazan Bayramı kutlaması mesajı atması kadar mantıksız bir şey göremiyorum. Devletin yaptığı asimilasyondan fazlasını bu arkadaşlar yapıyor ama farkında değiller.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri