Özen: ‘Alevi köyüne okul yaptırmam’ diyen Feyzi Gürtürk’ü görevden alacak mısınız?

İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü’nün, “Alevi köyüne okul yaptırmam” sözleri üzerine konuyu Meclise taşıdı. HDP’Lİ Özen, Bakan Ziya Selçuk’a “Mezhepçi bir yaklaşımla engel olduğu belirtilen il Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? sorusunu yöneltti.

Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü’ndeki okul, 2016 yılında yaşanan depremin ardından ağır hasar aldığı gerekçesiyle yıkılmıştı.

230 öğrencisi olan okulunun tekrar yapımı için ihalesi yapılmasına karşın, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından okulun yapımının engellendiği belirtildi.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün, “Alevi köyüne okul yaptırmam, peşine düşmenizin bir anlamı yok” sözleri üzerine HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

Milletvekili Zeynel Özen, il milli eğitim müdürünün ayrımcı, mezhepçi bir yaklaşım içerisinde olduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle şu soruları yöneltti:

-Elazığ’ın merkeze bağlı Uzuntarla Köyü’nde 230 öğrenci bulunmasına rağmen yatırım planında olan, ihalesi dahi yapılan köy okulunun inşası neden başlamamıştır?

-Tüm yasal yükümlülüklerinin tamamlanmasına karşın 5 yıldır bu köy okulunun inşa edilmesine engel olan ve 230 öğrencilerin mağdur edilmesine neden olan gerekçeler hakkında herhangi bir araştırmanız var mıdır?

-Uzuntarla Köy okulunun yapımına mezhepçi bir yaklaşımla engel olduğu belirtilen il Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

-Uzuntarla Köy okulunun inşaatının önündeki keyfi engellerin kaldırılıp tamamlanması ve eğitim-öğretime başlaması için herhangi bir planınız var mıdır?

PİRHA/ANKARA

elazığfeyzi gürtürkHDPİstanbulmezhepçilikpirhaUzuntarla köyüzeynel özenziya selçuk

EN SON EKLENENLER