Milletvekili Sarıbal’a destek: İnkarcı politikalardan vazgeçin

Mersin Dersimliler Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut, CHP’li Orhan Sarıbal’ın Dersim Katliamı paylaşımının insani olduğunu belirterek, “Dersim Katliamı yaşanmış bir gerçektir ve bu gerçekler kabul edilmeli. Geçmişle yüzleşmek bir halkın acısını paylaşmak bu ülkeye bir şey kaybettirmez aksine kazandırır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal’ın Dersim Soykırımı’nın yıldönümünde, “Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim Katliamı’nda yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum” paylaşımı çokça gündem olmuş ve ırkçı çevreler tarafından Sarıbal’a yönelik linç kampanyası başlatılmıştı.

“GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEK BU ÜLKEYE BİR ŞEY KAYBETTİRMEZ, KAZANDIRIR”

Konuya ilişkin konuşan Mersin Dersimliler Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut, Sarıbal’ın paylaşımının insani olduğunu belirterek, “Dersim Katliamı yaşanmış bir gerçektir ve bu gerçekler kabul edilmeli. Geçmişle yüzleşmek bir halkın acısını paylaşmak bu ülkeye bir şey kaybettirmez aksine kazandırır ve özgürlükleri, demokrasiyi geliştirir. Aksi söylem ve politikalar kaybettirir” dedi.

“İNKARCI POLİTİKALARDAN VAZGEÇİLMELİ”

Tanrıkut, geçmişiyle bilmeyenler ve geçmişte yaşanan acılarla yüzleşmeyenlerin geleceklerini kurmayacağının altını çizerek, “Dersim’de bir soykırım yaşandığı belgelerle ortada. Bunu inkar etmenin kimseye faydası olmaz. İnkarcı politikalardan vazgeçmek gerekiyor. Bir ülkedeki farklı diller ve inançlar o ülkedeki zenginliğin göstergesidir. Gelin ülkemizin geleceğini tekçi, inkarcı politikalarla değil, kardeşli, barış ve özgürlükler üzerinden inşa edelim. Bu ülkemizi güçlü kılacaktır” diye konuştu.

Diren KESER/MERSİN

EN SON EKLENENLER