Sol Parti lideri Wissler: Ev işgalleri meşru

Eylül ayında yapılacak seçimlerde partisinin başbakan adayı olan Sol Parti Eş Genel Başkanı Janine Wissler, Der Spiegel dergisinin bu haftaki sayısına verdiği röportajda değişik konulara ilişkin yaptığı açıklamalarla Almanya’da gündemin ilk sıralarına yerleşti. Sol Parti’nin bileşenlerinden olan Marx21 isimli grubun ülkenin iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlenmesini eleştiren Wisseler öne sürülen iddialar için “saçma-sapan” ifadesini kullandı.

İstihbaratın iddia ettiği gibi Marx21’in gizli bir örgüt olmadığını belirten Sol Parti “Benim bu izlenmeden geçtiğimiz ay haberim oldu. Bunlar edebiyat çalışması yapıyorlar, kongreler organize ediyorlar, değişik teorilere ilişkin tartışmalar yürütüyorlar, gösterilere katılıyor” diye konuştu. Wisseler, Hessen Eyalet Meclisi’nde NSU cinayetlerini araştırmak için kurulan komisyon dolayı 5 yıl boyunca Anayasayı Koruma Teşkilatı’n nasıl dibe vurduğunu gördüğünü aktardı.

‘SOLCULAR ORDUNUN CEPHANELİĞİNİ ÇALMIYOR’

Wisseler sözlerinin devamında aşırı sağcıların ordunun cephaneliğini çalıp saklama skandalına da atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Bizler şiddetin her türlü ret ediyoruz. Son yıllarda aşırı solcuların ordunun cephaneliğini çaldığını, insanları öldürdüğünü veya silah deposuna sahip olduklarını duymadım. Walter Lübcke (Kassel valisiydi) cinayeti, Halle ve Hanau’daki saldırılar sağcı terör tehlikesinin büyüklüğünü gösterdiler. Anti-faşist gruplar binlerce çalışanı olan Anayasayı Koruma Teşkilatı’ndan daha fazla sağcı yapılanmaları deşifre ettiler.”

Almanya’da son yıllarda yaşanan ev soruna ilişkin de konuşan Sol Parti Eş Genel Başkanı Janine Wissler, ev sorununa dikkat çekmek amacıyla yapılan ev işgallerinin meşru olduğunu söyledi. Evleri işgal ederek sivil itaatsizlik eylemlerinde bulunanlardan daha çok binaları boş tutanların kriminalize edilmesi gerektiğini belirten Sol Parti Eş Genel Başkanı Janine Wissler, büyük emlak tekellerinin devlet tarafından kamulaştırılmasını istedi.

EN SON EKLENENLER