Yaşasın gezi ruhu…

Doğayı korumanın ötesinde; barışın, özgürlüğün, adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, sevginin, aşkın, umudun… simgeleşmiş ismidir.

GEZİ DİRENİŞİ

Bu onurlu direnişin 8.yılında; amaçları uğruna gece gündüz nöbet tutan gençliğe ve o gençliği yakından, uzaktan destekleyen tüm insanlarımıza selam olsun, Gezin’in izini vücutlarında, yüzlerinde, görme yetisini kaybettikleri gözlerinde, ruhlarında taşıyanlara, Yitirdiğimiz o yürekli kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle anarken, acılarını hala içlerinde taşıyan ailelerine sabırlar diliyorum.

Bazılarımız gençlikten umudunu kesmişti, ancak gençlerimizin ve genç hissedenlerin, zekice nasıl dayanışmacı, direnişçi, çevreci, demokratik olabildiklerini gördüler. Orada kimlik yoktu, kimin neye inandığı, hangi takımı tuttuğu önemli değildi. Şarkılarla, türkülerle, coşkuyla el ele, kol kola, omuz omuza herkes tek yürekti, kırmızılı kadındı, duran adamdı. Tüm bu çirkinliklere karşı muhalefetin bir türlü başaramadığıydı. Herkes biliyor artık, kimse ezanı durdurmak için ıslık çalmadı, kimse çocuklu başörtülü bacısının üzerine işlemedi, kimse camide içki içmedi. Onlar gazdan etkilenen her canlının yardımına koşan çapulculardı, ama bayrak satan yaşlı adam ve yaralıları tedavi eden doktorlar dövüldü, göz altına alındı, gencecik insanlar öldürüldü, yaralandı, sakat kaldı, görme yetisini kaybetti, , asla unutulmayacak acılar yaşandı. Kediler, köpekler kuşlar börtü böcekler öldü.

Onlar, bir kaç ağaç mücadelesinin ötesinde, bir kesimin, düşman olduğu her güzelliğin savunucusuydu. Tüm olumsuzluklara karşı umudun direnişiydi.

Selam olsun barışa, özgürlüğe, kardeşliğe, hakka, hukuka, adalete, eşitliğe, sevgiye, vicdana, onura, umuda…Ve yok olsun tüm çirkinlikler…

Yaşasın gezi ruhu…

Ve yıldızlar yoldaşınız olsun sonsuzluğa uğurladığımız güzel insanlar.

01/06/2021

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri