Kadınlar duruşmaya ve büyük mitinge çağırdı

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, 2020 Ağustos ayında İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için yapılan eyleme katılan ve gözaltına alınarak haklarında dava açılan 33 kadının duruşmasına katılım çağrısında bulundu.
Mor Mekan bahçesinde düzenlenen eylemde kadınlar adına konuşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Platformu Dönem Sözcüsü Melek Aşır, yaşam haklarını savunmak için sokakları dolduran kadınlar olarak devlet şiddetine maruz kaldıklarını belirtti. Aşır, 7 Haziran’da 33 kadının yargılanacağı duruşmaya katılım çağrısı yaparak, “İstanbul Sözleşmesi yargılanamaz. 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 09.30’da Ankara Sıhhiye Adliyesi önüne ilk duruşmanın görülecek olan davamızda tüm kadınları yanımızda durmaya çağırıyoruz. Kadınlar olarak büyük bir itaatsizliği örgütlemeye geliyoruz” dedi.

İSTANBUL

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK),  İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da yürürlükten kaldırılmasına karşı 19 Haziran’da ‘Büyük Kadın Mitingi’ne hazırlanıldığını duyurdu. 88 kadın örgütü ve kurumun imzasının yer aldığı açıklamada, ülkenin her yerinden kadınların, gücünü ve birliğini ortaya koymak için 19 Haziran’da İstanbul’da bir araya geleceği ifade edildi.  
Açıklamada, “19 Haziran 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geliyoruz” denildi. 

EN SON EKLENENLER