Peru halkıyla dayanışma

“Fujimori’ye hayır!” sloganıyla tüm dünyada gerçekleştirilen Peru halkıyla dayanışma eylemlerinden biri de Ulm şehrinde gerçekleştirildi.

Güney Almanya’da bulunan Ulm şehrinin çarşı merkezinde “Peru da Fujimori diktatörlüğüne geri dönmeye hayır” mitingi gerçekleştirildi. Peru halkıyla dayanışma eylemine, Alman ve Latin Amerikalı devrimcilerin yanı sıra, Türkiyeli örgütlenmelerden Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) de çağrıda bulundu katıldı.

Peru ile Dayanışma Komitesi tarafından organize edilen gösteri alanından geçenler de büyük ilgi gösterilirken, çok sayıda kişi de dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Dayanışma Komitesi yaptığı açıklamada ”Peru’da halk muhalefeti terörist olarak gösterilip demokratik mücadeleyi bastırmak için yalan ve zora baş vurulmaktadır. Fujimori döneminde 250 bin kadın özellikle yoksul alanlarda zorla kısırlaştırılmış, toplu katliam ve rüşvetin yanı sıra tüm muhalefet terör kapsamı ile bastırılmak istenmiştir”.

Peru Dayanışma Komitesi, ülkenin tekrardan Fujimori rejimine dönmesine izin verilmeyeceğini, mücadelenin süreceğini dile getirildi.

Pankart, bayrak ve dövizlerin açıldığı eylem, müzik ve konuşmaların ardından sloganlarla bitirildi.

EN SON EKLENENLER