Ataşehir PSAKD’den çocuk etkinliği

PİRHAPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi ve Cemevi, 1 Mayıs Mahallesi çocukları ile birlikte boyama etkinliği düzenledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi ve Cemevi, çocukların cemevinde vakit geçirmesi ve cemevlerini tanıyıp sevmeleri amacıyla boyama etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe, 1 Mayıs Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ve aileleri katıldı.

“YARIN HAFIZALARINDA, VURDUKLARI FIRÇALARIN İZLERİ KALSIN DİYEDİR ÇABAMIZ”

Cemevlerinin, genç, yaşlı, kadın, erkek, hayvan, börtü, böcek ve cümle canlar için uğrak bir hizmet yeri olduğunu belirten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi ve Cemevi Başkanı Gülsev Kaya, etkinliğe yönelik şunları kaydetti:

“Bugün de cemevimizi bir yılı aşkın süredir birbirinden uzak, sosyal iletişimden kopuk çocuklarımıza onların o renkli dünyalarına ses olabilmek adına onlara açtık. 1 Mayıs mahallesinde bulunan cemevimiz her bir yerinde bir canın emeği olan alandır. Çocuklarımızın da yarında hatırlayacağı ‘ben de bunu yapmıştım, böyle de bir yer varmış’ diyeceği bir uğrak yeri olsun. Onların da emeği olsun diye çorbaya bir tuz kattık. Yarın hafızalarında o vurdukları fırça izi kalsın diyedir çabamız.

Etkinliğin sonunda bir çocuğumuzun ürettiği “Renk renk cemevi” sloganı izin verildiğinde ne kadar özgür düşünen çocuklarımız olduğunu, olacağını gösterdi bir kez daha bizlere. Gelen katılım sağlayan, duyarlılık gösteren her canın emeğine yüreğine sağlık.”

“ÇOCUKLARIMIZI ALEVİ KÜLTÜRÜNÜN YAŞANDIĞI ORTAMLARA GÖTÜRMEK GEREKİR”

Etkinlikte konuşan Kureyşan Ocağı’ndan Ali Erdem Dede ise şunları söyledi:

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şubesi ve Cemevi olarak böyle bir etkinlik düzenlediği için yönetime teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın cemevlerini tanıması, cemevlerine alışması çok önemli ve değerlidir. Biz Aleviler genellikle çocuklarımızı yemeklere, cenazelere götürmüyoruz. Aslında bu bizim eksikliğimizdir. Çocuklarımızı Alevi kültürünün yaşandığı ortamlara götürmek gerekir.”

Boyama etkinliğinin ardından çocuklara balonlar ve sütlaç lokmaları dağıtıldı.

DİREN SATI / İSTANBUL

EN SON EKLENENLER