ADFE Başkanı’ndan Alevilere yönelik ahlaksız ifadeler kullanan doktora sert tepki.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’nun Twitter hesabından geçmiş yıllardaki paylaşımlarda, Alevilere ve Kürtlere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullanmasına ADFE Başkanı Celal Fırat Dede’den sert tepki geldi. Fırat, “Alevi ve Kürtleri küçük düşürdüğünü sanarak kendini değerli kılacağını düşünen Sarıhasanoğlu bu zihniyetin yarattığı sapıklardan biridir” dedi. Fırat, söz konusu doktorun görevden alınması için Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu‘nun Twitter hesabından yapılan geçmiş yıllardaki paylaşımlarda, Alevilere ve Kürtlere yönelik cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler kullandığı görüldü.

Sosyal medyada büyük tepki uyandıran olay sonrasında Sarıhasanoğlu’na ait olduğu ileri sürülen hesabın paylaşımları herkesin görmesini engelleyecek şekilde kapatıldı.

İstanbul Tabip Odası söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sarıhasanoğlu’nun ‘terfi’ almadan önce Beyoğlu Sağlık Müdürü olduğu dönemde, MHP’yi ve Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’ı ziyaret etmesi dikkat çekmişti.

Sarıhasanoğlu’nun ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımlarına Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) Başkanı Celal Fırat Dede, Bağcılar Cemevi Dedesi Eren Yıldırım ile birlikte sert tepki gösterdi.

“BU PAYLAŞIMLARIN ARDINDAN KÜRTLER VE ALEVİLER KENDİLERİNİ DEĞERSİZ VE SUÇLU HİSSETMEDİLER”

Fırat sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ‘Kişilerin karakteri devletin karakteri olamaz’ diyerek şunları dile getirdi:

“Davranış sapıklığı kör ve gerici zihniyetin kötülük anlayışından gelir. Nefret; öfke ve kin ile kendinden farklı olanı tanımamak ve saldırmaktır… Alevi ve Kürtleri küçük düşürdüğünü sanarak kendini değerli kılacağını düşünen İstanbul İl ambulans Komuta Kontrol Merkezi Avrupa Yakası Başhekimi Adil Sarıhasanoğlu bu zihniyetin yarattığı sapıklardan biridir. Bu sapığın yaptığı sosyal medya paylaşımın ardından Kürtler ve Aleviler kendilerini değersiz ve suçlu hissetmediler. Aleviler ve Kürtler kendi vergileriyle maaş alıp patolojik derecede sapık olan birini aydın ve demokrat halka da teşhir etmek amacıyla muhatap olmuştur.”

“ALEVİLERE SALDIRAN BU KİŞİLERE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ülkemizin mafya, yolsuzluk, hırsızlık ve her türlü iğrenç ilişkilerin olduğu kriminal bir tablonun içinde olduğunu vurgulayan Fırat sözlerine şu şekilde devam etti:

“Böyle bir durumda hastalıklı beyinlerin ortaya çıkması doğaldır. Bizler kişilerin karakteri devletin karakteri olamaz diyoruz. Devlet; faşist, gerici zihniyetin etkisiyle sapkınlaşan, halkın değerlerine saldıran, kurduğu fantezi ve davranışlarıyla sempati kazanacağını sanan kişileri patolojik ruh hastası tanımıyla görevinden hemen uzaklaştırmalı diyoruz. Ancak devlet geçmişte olduğu gibi bu tarz kişilerin düşüncelerinin ardındaki temel niyeti asla sorgulamayacaktır. Şunu unutmayalım ki günün 24 saatini başta Alevilere ve diğer tüm farklı halklara manipülasyon stratejileriyle saldıran bu kişilere artık izin vermeyeceğiz.”

“SAĞLIK BAKANLIĞINI HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

‘Biz bu ülkenin ‘ötekileri’ bize karşı yapılan bütün saldırıları hem hukuki çerçevede vereceğimiz demokrasi mücadelesiyle hem de olduğumuz bütün alanlarda dertlerimizi ortaklaştırarak ortadan kaldıracağız’ diyen Fırat, “İyi bilinmesini isteriz ki, bizler kainat var olduğundan bu yana zalimlere karşı direndik. İstanbul gibi milyonlarca insanın yaşadığı bir kentte ambulans birimin başhekimi olan bu sapık şahsın insanların can güvenliği açısından acilen görevden alınıp, hukuk karşısında hesap vermesi için Sağlık Bakanlığını harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.

PİRHA/ İSTANBUL

 

EN SON EKLENENLER