HDP İzmir il merkezi binası ateşe verilip HDP’li parti çalışanı öldürüldü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Konak’ta, parti binasına silahlı olarak giren bir saldırganın binayı ateşe verdiğini duyurdu. Saldırgan içeride bulunan parti görevlisini silahla ateş ederek öldürdü.

HDP’nin sosyal medya hesabından yapılan saldırıyı şu şekilde duyurdu:
“İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır.”

HDP’nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görülürken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı. Binanın yakınından geçen tramvayın seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedildi. Saldırganın gözaltına alınma görüntüleri tepki yarattı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ARTI TV’ye yaptığı açıklamada parti binasının önünde sürekli polisin olduğunu belirterek, sorumluluğun iktidarda olduğunu söyledi.

Çepni yaptığı açıklamada, “Bir arkadaşımızın katledildiği bilgisini aldık. Saldırgan da gözaltına alınmış. Arkadaşımız silahla öldürüldü. Şuanda bina polis ablukası altında. Şuan içeriye giriş yapılamıyor polis işgali altında. Polis partinin karşı kaldırımında sürekli duruyordu orda bir çadırı vardı. Buna rağmen bu saldırı gerçekleşti. Daha önce birçok kez bu saldırılar parti binalarımıza yönelik gerçekleşti. Son dönem iktidarın özellikle partimiz üzerinden gerçekleştirdiği provokasyonların sonucudur. İçerde kimin olduğu kimin katlettiği isminden bağımsız olarak sorumlunun doğrudan iktidar olduğu, içişleri bakanlığının olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Özellikle 2015’ten sonra parti binalarımız çok kez saldırıya uğradı. İktidar ne zaman sıkışsa partimize dönük provokasyonlar gerçekleştiriyor. Ancak bunun işe yarayamayacağını HDP’yi halklarımızı susturamayacağını bir kez daha söylüyoruz” dedi.

HDP’den İzmir ve İstanbul’da toplanma çağrısı

HDP saldırıya ilişkin İzmir Konak’ta bulunan il binasında toplanma çağrısı yapıldı. Açıklamada, “İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır” ifadelerine yer verildi.

HDP Beşiktaş’tan yapılan açıklamada, “Partimizi hedef alan ve bir yoldaşımızın katline sebep olan saldırıyı protesto etmek için bugün saat 16:00’da Şişhane’de olacağız. Tüm yoldaşlarımızı, demokrasi güçlerini, insan hakları savunucularını bu faşist saldırıya karşı kenetlenmeye çağırıyoruz.” denildi.

 

EN SON EKLENENLER