Bir varmış ve birde yokmuş derdi büyüklerimiz

AYŞE FEHİMLİ

Bir zamanlar bir Hüseyin Narlı var idi, vardı ve var olacak!

Karanlıklara ışık TUTAN yürekli bir devrimci insandır Hüseyin.

Mücadeleye, sevgisi güneşe benzerdi kızıl, dostluğu ve yoldaşlığın berrak su gibi, karanlıklara karşı sari güneş idin. Toprak gibi yılmadan mücadele verdin zulme karşı öfkeli ve bilinçli, bilgiliydin. Ne olman yada nasıl olman önemli değil diyordun.

Önemli olan insanın olduğu gibi görüşmesi ve göründüğü gibide yaşamak gerekliliğinin bilincini ekiyordu Hüseyin. Eyer dilimize sahiplenmesek başkası sahiplenecek, coğrafyamıza sahiplenmesek başkası sahiplenecek o yüzdendir ki mazlumun yanında olmak bir insanlık ve bir devrimci görevi bilir ve mazlum halkların, inançların, kimliklerin mazlumudur Hüseyin.

Hare, hare çi hwê çi tunawê carêke Ökeş Ünlübayir hawiyê.

Komünist, kızılbaş alevi, Kürt, Özgürlük mücadelesi yolunda bütün ömründe faşist, yobaz ve zulme boyun eğmeyen bilgili, bilinçli, ilkeli , kararlı, yönetici ve eğitici kimliği ile dürüst kişiliğiyle Hüseyin Narlı memosta.

Sana bir şiir yazdım fakat bir türlü sığdıramadım seni ve özverili mücadeleni ve Maraş’ın kızıl yürekli Hüseyin yoldaşım.

Sen herhangi biri değildin. Sen 1970 yılarından beri ta ki 9, Ocak 2022 ye kadar başı dik anlı açık Komünist mücadele özverili insanları bir araya getirerek mücadeleyi büyütüp yola koyuldun yorulmadan, yılmadan kadınlar çok olmalı yoksa bir toplum da kadın olmasa insanlık, sevgi ve vicdanda, hakta hukukta ve adalete yoktur diyordun memleketimin güzel insan sevgili HÜSEYIN NARLI CAN.

Sende öz vardı ,Maraş Kürtçesini iyi geliştirmelisin Ayşe can, dil, inanç, kimlik ve emek her şeyin başında gelir diyordun. Sanat bir kültürün aynası ve gelişkinliğini gösterir bir toplumun diyordun. Mezapotyanın yiğit çocuklarıyız kadim halkın birer neferleriyiz ve bu topraklarda nice halklar konmuş göçmüş, nice savaşlar, uygarlıklar, aşklar ve sevdalar yaşamıştır.

Önce 10 tv kurduklarında cabaları ve özverili yoldaşlarına canla, başla gönül sevgisiyle başladınız ve başardınız önce arkadaşını Mustafa Deprem’i, sonra kendini tanıtın her zamanki gibi mütevazi Hüseyin.

Can. 10 tv sonrada CAN TV çalışmalarını yoldaşlarla başladı her konuda başarılı oldun yol arkadaşlarınla.

Bir animi kısa yazmak istedim.

Hüseyin’ e bir gün biz çok yakın akrabayız dedim biliyorum dedi ve ben Hüseyin’e evet biz sadece kan bağında akraba değiliz ve devam etim biz düşüncede, yürüttüğümüz mücadeleler, ideoloji de, düşte, kimlikte, inançta ve ayni coğrafyadayız seninle arkadaşsız dedim, Hüseyin şiirsel oldu Ayşe arkadaş Maraş Kürtçesini çocuklara öretmeniz gerek, torunlarımıza öretmek lazım dedi hep geleceği düşünen bugünde yarınarı ayna gibi gören realist insan idi Hüseyin.

Benim bir fikrim var dedim anlatmıştı bana iyi Şükrü ve Şiyar’la Deniz ile konuş dedi. Sürgünlerde yılmadan halkların, barışın, demokrasinin tohumlarını ekiyor dostlarıyla, yoldaşlarıyla ve arkadaşlarıyla çoğaldıkça, daha da çoğalmaya çalışıyordun özlü, dürüst onurlu duruşu olanlar hep hem fikirdin Hüseyin can.

Sürgünler yaşıyordun, iki kızını ve tüm mücadele yoldaşlarını çok seviyordum ve çok demokratça, barışçıl bir siyaset yapıyordun. Zalime, faşistlere, Kapitalistlere asla ve asla diz çökmedin çünkü sen bir sosyalist öncüydün, önderdin ve sen bizim güler yüzlü Hüseyin can’DIN.

Sana şiir yazmak istiyorum bir türlü bitiremiyorum Hüseyin can.

Uğurlar olsun güneşe gömülen, yıldızlara misafir oldun. Uyuduğun toprak ana incitmesin seni.

Seni sevenler, yoldaşların, dostların ve arkadaşların seni yine sevecekler, seviyorlar. Sen sevilmeye laiksin, fikirlerin bizim yolumuzu aydınlatacaktır.
Karanlıklara ışık TUTAN güzel insan Hüseyin can.

Devrin daim, yıldızlar yoldaşsın olsun güzel insan. Başta ailesi olmak üzere tüm yoldaşlarının , sosyalistlerin, özgürlük mücadelesi verenlere başı sağ olsun .

Saygı ve özlemle anıyorum.

Memosta Hüseyin Yoldaş

Karanlıkların güneşe,
Yaşamak için umuda,
Faşizme karşı direnişe,
Hüseyin’in, önderliğine tecridi
kırmaya sözü direniştir talebiz.
Diyordu Memosta Hüseyin yoldaş.

Mücadelenin direnişe,
Nefretin sevgiyle,
Kadının özgürlüğüne,
Bebeğin anna sütüne
ihtiyacı olduğu kadar talebiz.
Diyordu Memosta Hüseyin yoldaş.

Köleliğin baş kaldırmasına,
Feodalliğin demokratlaşmasına,
Tutsaklığı insanca özgürlüğüne kavuşmasına,
Haksızlığa karşı Hak hukukla mücadelesi vermeye talebiz.
Diyordu Memosta Hüseyin yoldaş.

Eşitsizliğin kadın erkek eşitliğine,
Yok sayılmayı insanca var olmaya,
Kızılbaş alevi Kürtlerin inancın sınıf görmeyi,
Ayşe Fehimli, tüm dünyanın sevgiye
Arzusu ihtiyacı var talebiz.
Yiyordu Memosta Hüseyin yoldaş.

Faşizme inat sosyalizme
Düşmanlığa inat kardeşliğin
Ölüme, öldürmeye inat yaşatmayı, yaşamayı
Tarikatçılığa karşı edebiyatı, eğitimi
Yok olmaya inat var olma talebiz.
Diyordu Memosta Hüseyin yoldaş.

Saygı ve özlemle anıyorum. Uğurlar olsun güneşe gömülenler ve devrim kervanında yerini alan güzel insan ÖKEŞ ÜNLÜBAYIR.

09 Ocak 2022

EN SON EKLENENLER