Maraş Girişimi Almanya’da Pazarcık için toplandı

Maraş Girişimi yönetimi bugün Almaya’nın Mainz kentinde bir araya geldi. Mainz Pazarcık Derneği’nde  bir araya gelen Maraş Girişimi Terolar’ın durumunu ve bugüne kadar yaşanılanları tartıştı.

Maraş’ta yapılması planlanan kampa karşı tepkiler sürerken Maraş Girişimi Yönetimi bugün Franfurt’ta bir toplantı düzenledi. Toplantıya Almanya, İsviçre, Fransa,  Belçika ve Türkiye’den komisyon sözcüleri katıldı.

Almanya’nın Mainz kentinde yapılan toplantıda yine aynı adı taşıyan Mainz Pazarcık Derneği’nde Terolar durumu ve bugüne kadar yapılanlar değerlendirildi.

Terolar’da neler yaşanıyor, son durum nedirin üzerinde durulurken Maraş Konferansı toplanması kararı alındı. Yine Mayıs ayı içinde bir gece organize edilmesinin yanı sıra Terolar’da günlerdir devam eden nöbete Avrupa’dan da yüksek katılım sağlanmasına destek olmak üzere çalışmalara devam edilmesi kararı alındı.

Toplantıda “Terolar İŞİD kampı olayı özel bir durum olmayıp devletin Maraş’ı Kürt Alevilerden arındırma politikalarının ulaştığı güncel durumdur. Maraş katliamı ile başlayıp göçerttirme, Afşin-Elbistan Termik santrali, Çöp, devasa çimento Fabrikaları politikaları ile devam eden bu süreç Terolar süreci ile yeni bir aşama kazanmıştır. Dolayısıyla Terolar süreci Maraş’ı Kürt Alevisizleştirme politikasının ne ilki ne de sonu olacaktır. Girişimimiz bunu Kürt Alevilere karşı geliştirilen bir sosyal-kültürel-demografik soykırım olarak tanımlamaktadır.

Dolayısıyla bu soykırım politikalarına karşılık günlük/göreli değil, uzun süreli bir örgütlük ile direniş geliştirmek esastır. Bu direniş hukuksal süreçleri geliştirmekle birlikte temelinde halkın örgütlenip aktif karşı koyuşuyla gerçekleşecektir. Direnişte Birlik esastır.” dendi.maras_girisimi_derleklesiyor

alevinet.com

EN SON EKLENENLER