BEDAŞ, mahkeme kararlarına rağmen Erenler Cemevine ihtar gönderdi

Elektrik borcu nedeniyle devlet aleyhine açtığı davayı kazanan İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Cemevine hukuk bürosu aracılığıyla ihtar gönderildi. Oysa PİRHA’ya konuşan Erenler Cemevi Başkanı Emin Yılmaz, BEDAŞ elektriğin  geriye dönük uygulamayla elektrik tahsilatına gittiğini belirtmişti. 

Mahkeme kararlarına rağmen BEDAŞ, hukuk bürosu aracılığıyla cemevine ihtar göndermeye devam ediyor. En son dün Akın Hukuk Bürosundan gelen bir mesajda şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın Cemevi, ‘Silelim Gitsin Kampanyası’ kapsamında Ck Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş’ye olan icra takibine konan borcunuzda yapılandırmaya gidiyoruz. %100 faiz indirimi ve %35’e varan asıl alacaktan indirim imkanından faydalanmak için son gün 29.05.2017’dir. Kampanya bitiminde yapılan tüm indirimler iptal edilecek olup, kaçak elektrik kullanımına istinaden TC Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak ve memur ve çilingir eşliğinde, yapılan masraflar tarafınıza yansıtılarak haciz işlemi uygulanacaktır.” 

“BORÇLARIN KAPATILMASI YOLUNU TERCİH ETMEDİK”

Cemevinin elektrik borcuyla ilgili PİRHA’ya konuşan Erenler Cemevi Başkanı Emin Yılmaz BEDAŞ elektriğin  geriye dönük uygulamayla elektrik tahsilatına gittiğini belirtti. Bu konuda belediyelerden, siyasilerden ya da toplumun her hangi bir kesiminden borçların kapatılması yolunu tercih etmediklerini ifade eden Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi’ne ve Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurduklarını, kurum olarak devlet aleyhine açtıkları davayı kazandıklarını kaydetti. Devletin Danıştay’a başvurarak temyiz hakkını kullandığını söyleyen Yılmaz, oradan da kendileri adına olumlu bir sonuç çıkacağını umduğunu vurguladı.

“HUKUKİ MÜCADELE VERİLMELİ”

BEDAŞ hakkında açtıkları davanın devam ettiğini belirten Yılmaz o davanın da lehlerine sonuçlanma olasılığının yüksek olduğunu kaydetti. Kurumların ver kurtul mantığıyla olaylara yaklaşmasını doğru bulmadıklarının altını çizen Yılmaz, hukuki mücadele vermelerini önerdiklerini ifade etti.

“CEMEVLERİNİN İBADETHANE OLARAK TANINMASI GEREKİYOR”

En büyük problemin cemevlerinin devlet tarafından ibadethane olarak tanınmaması olduğunu söyleyen Yılmaz, bugün geçici olarak ihtiyaçlarının karşılanmasının Alevi kurumlarının sorunlarının halledilmesi anlamı taşımadığını vurguladı. İlk önce yasalar önünde Alevi toplumunun ibadethanesinin cemevi olduğunun tanınması gerektiğini belirten Yılmaz, belediyeler ve şehir planlamacıları tarafından cemevlerine yer tahsisi yapılması ve ona göre de bütçe ayrılması gerektiğini ifade etti. 

Pirha

EN SON EKLENENLER