İlahiyatçılara iş bulundu: Osmanlı Türkçesi dersi

İlahiyat Fakültesi mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi Danıştay’ın kararlı tutumu ile yürürlükten kaldırmak zorunda kalan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmenlik alanlarına, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin yaptığı değişiklik Kasım ayı Tebliğler Dergisi’nde yayımlandı.

İlahiyatçılar Osmanlı Türkçesi dersine girecek

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alan dersleriyle ilgili yeni düzenlemeleri içeren değişiklikle, “Değerler” alanındaki derslerin tümüne Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin girmesinin önü açıldı. Yeni Yönetmelikle ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe ve Tarih öğretmenlerinin girdiği “Osmanlı Türkçesi” dersine İlahiyat Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri ve Dini İlimler Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi mezunlarının girmesine olanak sağlandı.

MEB’in müfredatında İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden Fen Bilgisi dersine, Müzik dersinden Matematik dersine kadar 15 temel ders içine yerleştirdiği ‘Değerler Eğitimi’ne yönelik yapılan değişiklik Tebliğler Dergisi’nde yayımlanması ardından uygulamaya sokuldu.

MEB, Osmanlı Türkçesi derslerine de İlahiyat Fakültesi, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri ve Dini İlimler Fakültesi ile İslami İlimler Fakültesi mezunlarının girmesine olanak sağladı. MEB’in, “Öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esasları” çizelgesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin okutacağı dersler arasında “Osmanlı Türkçesi” ve “Değerler alanındaki dersler” sıralandı. MEB böylece, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ve Türkçe öğretmenlerinin yanı sıra değiştirilen üniversite sınav sistemiyle göz ardı edilen Tarih öğretmenlerinin girdiği Osmanlı Türkçesi derslerini de din öğretmenlerine emanet etti.

EN SON EKLENENLER