Kanalizasyon şebekesi çöken ilçede halk çözümü fosseptik çukurlarda buldu

Eyyübiye ilçesi Şahinler mahallesine 2 buçuk milyon TL harcanarak yapılan kanalizasyon şebekesi hatalı çıktı. Yurttaşlar çözümü fosseptik çukuru kazıyarak arıyor. Bölgenin en büyük canlı hayvan pazarının bulunduğu alana lağım kokusundan girilmiyor.

Urfa’nın merkez Eyyübiye ilçesi Şahinler mahallesine 2 buçuk milyon TL harcanarak döşenen kanalizasyon şebekesi, hatalı projeden kaynaklı kullanılamaz hale geldi. Tıkanan şebekeyi kullanamayan mahalleliler, kendi imkanlarıyla kazdıkları fosseptik çukurlarından çözüm arıyor. Proje hatasından dolayı sokak aralarında çukurlar kazınırken, lağım kokusundan geçilmiyor.

‘KENDİ İMKANLARIMIZLA ÇUKUR AÇIYORUZ’

Kanalizasyon şebekesini “çöplük” olarak adlandıran mahalle sakinlerinden Necmi Çakmak, yolları kendilerinin getirdikleri iş makineleriyle tamir ettiklerini ve kış aylarında mahallenin çamurdan geçilmediğini belirtti. Kendi kazdıkları fosseptik çukurları ile sorunlarına çözüm aradıklarını kaydeden Çakmak, “Yollarımız bozuk, kaldırımlarımız yapılmıyor, ağaçlama deseniz hiç yok, 5 yıldır pislik içerisindeyiz” dedi.

‘SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA YAŞIYORUZ’

Eyyübiye Belediyesi’nin çözüm bulmadığını dile getiren Yusuf Avur da, “Yolumuz, kaldırımımız, kanalizasyon sistemimiz yok. Su deseniz o da doğru düzgün akmıyor. Hayvan pazarı ve Şahinler mahallesi çok kötü durumda. Mahallede hayvancılık yapıldığından dolayı sinek çok oluyor; ancak belediyenin hiçbir ilaçlama çalışması yok. Hayvan atıkları sokak kenarlarında. Sağlıksız koşullarda yaşıyoruz” diye belirtti.

‘HAYVAN PAZARI KANALİZASYONSUZ’

Mahallede yer alan Canlı Hayvan Pazarı’nın Dernek Başkanı İzzet Çiftçi de, proje yanlışlığından dolayı 2 buçuk milyon TL’nin boşa gittiğini ve günde 10 bin insanın geldiği hayvan pazarında kanalizasyon sisteminin olmadığını söyledi. Çiftçi, atıklar için fosseptik çukurlar kullandıklarını belirtirken, büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Bölgenin en büyük hayvan pazarının Urfa’da olduğunu; ancak yolları olmadığını vurgulayan Çiftçi, “Biran önce yollarımızı yapılmalılar. Eyyübiye Belediyesi bir kaldırım için bizi 6 ay bekletiyor. Belediyeye zorla hizmet getirmeye çalışıyoruz” dedi.

ŞUSKİ’DEN İTİRAF

Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sorunu yazdığını, CİMER’in sorunu Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ŞUSKİ) aktardığını, ŞUSKİ’nin ise, “Bahse neden olan mahallede kanalizasyon deşarj hattının yapılması gerekmektedir. Deşarj hattının yapılabilmesi için yolların terasman kotuna getirilmesi gerekmektedir” diyerek, yaşadıkları sorunların bir bir itiraf edildiğini kaydetti. Mahallelinin şikayetlerini sorduğumuz (ŞUSKİ), sorulara mail ile cevap verildiğini ancak; atığımız maile 10 gün içerisinde hiçbir dönüş olmadı.

EN SON EKLENENLER