Müftülükler anaokullarına da el attı

Müftülüklere nikah yetkisinin ardından şimdi de anaokulu öğrencilerine din dersi yetkisi verildi. Müfredatla ilgili tartışmalar devam ederken, MEB’in müftülüklerle imzaladığı protekolle anaokullarında din dersi verilecek

Eğitim sistemindeki müfredat değişiklikleriyle ilgili tartışmalar devam ederken, yeni tartışmalara neden olacak uygulamalar devreye konuldu. Zorunlu din dersi 4’üncü sınıfta başlasa da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) il il müftülüklerle protokol imzalamasıyla öğrencilere din dersi verilmeye başlandı. İstanbul, Antalya ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlükleri bu kapsamda mütftülüklerle ilk protokollerini imzaladı. Birçok anaokulunda başlayan uygulamayla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülük arasında imzalanan protokolle, okulöncesi ve ilkokullarda kayıtlı çocuklara değerler eğitimi ve din eğitimi çalışmaları yapılacak. Müftülüklerin vereceği eğitim, zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi dışında kalan anaokulu, ilkokul 2 ve 3’üncü sınıfları da kapsayacak.

Öğretmen olmayacak!

Devreye konulan sistemle ilgili protokolde ayrıca, anaokullarında her sınıfta haftada 6 saat, 2 ve 3. sınıflarda ise her sınıfta “serbest etkinlik saatlerinde” haftada 2 saat olacak şekilde program yapılmasında anlaşma sağlandı. Bu kapsamda okullarda verilecek din eğitimi faliyetlerinde kullanılacak materyal ve etkinliklerin hazırlanması ve öğretim programlarının uygulanması ve ‘denetimi’ müftülüğe bırakıldı. Haftada 2 gün verilecek derslere sınıf öğretmeni katılmayacak, müftülükten görevli kişi katılıcak.

Çocukları gezi diye…

Çocukların din eğitimine uyum sağlaması için müftülükçe görevlendirilen öğreticiler ile okul öncesi ve sınıf öğretmenleri arasındaki koordinasyon görevi de okul müdürlerine verildi. Protekolde dikkat çeken  bir diğer konu ise, çocukların camilere “gezi” adı altında götürülmesine yer verilmesi oldu. Cumhuriyet gazetesi,  Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük arasında imzalanan protokol kapsamında, anaokulundaki çocuklara yönelik verilecek din eğitimi için velilere gönderilen izin belgesine ulaştı. Belgede “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan işbirliği protokolüne göre; 4-6 yaş öğrenciler için okulumuzda Kuran öğretimi yapılması planlanmaktadır. Kuran öğretimi isteyip istemediğinizi belirtiniz” denilerek, velilere istiyorum-istemiyorum seçenekleri sunuldu.

Ailelere belge gönderildi

Gazetemizin uluştığı belgede de, İstanbul’daki bazı anaokullarından ailelere “Milli Eğitim Müüdürlüğü ile İlçe Müftülüğü arasında 04.10.2017 tarihinde imzalanan protokol kapsamından okulun etkinlikleri adı altında verilecek olan değerler eğitimi ve dini eğitim etkinliklerine çocuğunuzun katılmasını izin veriyor musunuz” diye bir belge göndererek, imzanlanması isteniyor.

MEB kitapçığında cinsel yönelim tanımı

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini standart hale getirmek için bir kitapçık yayınladı. “Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Plan Hazırlama Kitapçığı” başlıklı kitapta cinsel yönelim tanımlamasına da yer verildi. Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, tanımlama kitapçığın “Destek Hizmetleri” bölümünde ve “Hak Savunuculuğu” başlığı altında yer alıyor. Cinsel yönelim bu bölümde bir kültürel çeşitlilik olarak tanımlanıyor ve  “dezavantaj yaşayan öğrencilerin içinde bulunduğu çevrenin düzenlenmesine ilişkin girişimlerde bulunulması” öneriliyor.

EN SON EKLENENLER