Kadın yazarlar Adalet Yürüyüşü’nde: Biz yürümeyelim de kim yürüsün

Kadın yazarlar, Ankara’dan İstanbul’a 17 gündür süren Adalet Yürüyüşü kortejine katıldı. Aslı Erdoğan, “Biz yürümeyelim de kim yürüsün”, Ayşegül Tözeren “Türkiye’nin en büyük yarası adalet” ve Ayşe Önal ise, “Bardağın taştığı nokta” dedi.

Adalet Yürüyüşü 17’nci günde geride bırakılan 300 kilometreyle devam ediyor. 17’nci günde kortejin ön saflarında kadın yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Karen Alguadiş, Ebru Nihan Celkan, Şafak Pavey ve Ayşe Önal yerini alarak, yürüyüşe geçti.

ASLI ERDOĞAN: BİZ YÜRÜMEYELİM DE KİM YÜRÜSÜN

Yazar Aslı Erdoğan, KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyesi olduğu için tutuklanmasından dolayı ülkede en büyük adaletsizliği yaşayanlardan biri olduğunu ifade ederek, “Biz gazete olarak en büyük adaletsizliği tanıyanlardan biriyiz. Artık biz yürümeyelim de kim yürüsün. Birlik olabilmenin farklı görüşlerden ve partilerden gelecek desteği, ‘Aynı bayrağın altında ben bunu yapmam’ demek gibi çocukluklara kalkışacak halimiz kalmadı. Türkiye’ye çok ciddi faşizan bir rejim geliyor” diyerek Adalet Yürüyüşü’ne katılım çağrısında bulundu.

CEREN SÖZERİ: BU BİR BAŞLANGIÇ

“Adalet hepimizin çok ihtiyaç duyduğu bir şey” diyen Evrensel Gazetesi yazarı Ceren Sözeri ise, “Yürüyüş Enis Berberlioğlu’nun tutuklanması ardından başladı. Bu da büyük bir adaletsizlik ancak öncesinde de yaşanan büyük adaletsizlikler sürüyor. Bütün adaletsizliklere karşı durmak gerekiyor. İnsanların adalet arayışına sahip çıkması için önemli buluyorum. Bu kadar insanı bir arada görmek umut verici. Yürüyüş çizilen rotada biter mi? Hayır bu bir başlangıç, insanlar adalet için her yöne yürüyecektir. Bu yürüyüş toplumsal muhalefeti harekete geçireceğine inanıyorum” dedi.

TÖZÖREN: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YARASI ADALET

Yürüyüşe katılan yazarlardan Ayşegül Tözeren, ilk günden bu yana Adalet Yürüyüşü’nü desteklediğini belirterek, “Türkiye’nin en büyük yarası adalet ve bir türlü kabuk bağlamıyor. Yargı bağımsızlığı ile ilgili birçok kişinin şüphesi var. Yürüyüş birçok şeyi değiştirecektir. Muhalefet partisinin lideri 69 yaşında 400 kilometre yürüyor, elbette birçok şey değişecektir” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş kortejine katılan yazar Belma Fırat ise, “Adalet yerini bulsun diye yürüyoruz. Yürüyüş farkındalık yaratıyor. Bunun sivil bir eyleme dönüşmesi çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

AYŞE ÖNAL: 15 YILLIK BASKILARIN ÇIĞLIĞIDIR

Gazeteci-yazar Ayşe Önal da, Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin “Bardağın taştığı nokta” değerlendirmesinde bulunarak, “Bunu yürüyüş olarak görmüyorum. 15 yıldır yaşanan baskıların çığlığıdır. Onlarca arkadaşımız kanunda suç olmayan nedenlerden dolayı içerdeler. AKP bizi suç yapabilir, bu bizlerin Nuriye ve Semih’in çığlığıdır. Yürüyüş insanların hayatta kalma güdüsünü ortaya koyuyor” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER