‘Çoğul İstanbul Medyası’ sanatseverlerle buluştu

“1990’lardan Bugüne Çoğul İstanbul Medyası”  sergisi sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde, Açık Toplum Vakfı, Anadolu Kültür ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu desteğiyle İstanbul’un farklı dil, inanç ve kültürlerini temsil eden topluluk medyalarından örneklerin yer aldığı “1990’lardan Bugüne Çoğul İstanbul Medyası” sergisi Beyoğlu’nda bulunan Tütün Deposu’nda sanatseverlerle buluştu. Yoğun ilginin gösterildiği sergiye çok sayıda kişi katıldı.
ÇOĞULCULUĞU BÜTÜNSEL GÖSTERİYOR
Sergi, 1908 yılında kurulan, İstanbul’un yaşayan en eski gazetesi Jamanak’tan, Ladino dilinde yayımlanan dünyadaki tek haftalık gazete olan El Amaneser’e, Hemşinlililerin dergisi Gor’dan, Çerkeslerin sesi Jineps’e, Kürtlerin 25 yıllık edebiyat dergisi Nûbihar’dan, İstanbul’un yaşayan en eski Rum gazetesi Apoyevmatini’ye dek geniş bir medya yelpazesini izleyiciyle buluşturuyor. Bir yandan farklı kültürlerin birbirleriyle iletişim(sizliğ)ine katkıda bulunan sergi, diğer yandan ziyaretçilere İstanbul’un kültürel çoğulluğunu bütünsel olarak görme imkanı sağlıyor.
Sergiyi ziyaret eden sanatseverler ayrıca medyaların içerik örnekleri ve bu yayınların temsilcileriyle yapılan röportajların videolarını da izleme imkanı buluyor. Kürt, Laz, Ermeni, Hemşin, Yahudi ve Alevi toplulukların basın tarihlerinin yer aldığı tablolar da insanlara farklı toplulukların basın tarihleri hakkında önemli bilgiler sunuyor.
Sergi, 18 Mart’a kadar sanatseverlere açık olacak.
MA

EN SON EKLENENLER