Müziğin birleştiren güzelliğiyle

Yaşamın her alanında dayanışmayı esas alan İzmir Müzisyenler Derneği, 40’a yakın üyesi ve bine yakın gönüllüsüyle çalışmalarını sürdürüyor. Dernek Başkanı Çaparoğlu, müziğin birleştirici olduğunu belirterek, ‘Hayatı müzik ile güzelleştirmeyi amaçlıyoruz’ dedi

Her alanda dayanışmayı ve farkındalığı geliştirmeyi, duygusal bağları güçlendirmeyi, müziğin birleştirici ve ortaklaştıran güzelliğini yaşama katmayı esas alan bir anlayışla hareket eden İzmir Müzisyenler Derneği (İMD), 40’a yakın kayıtlı üyesi ve bine yakın gönüllüsüyle çalışmalarını sürdürüyor. Flüt, bağlama, gitar, klarnet, yan flüt, bateri ve şan derslerini ücretsiz olarak veren dernek, aynı zamanda yakın dövüş, özsavunma atölyesi, kadın eğitimi ve sağlığı dersleriyle dernek, toplumsal tüm etkinliklerde farklılığını ortaya koyuyor. Dernek Başkanı Oktay Çaparoğlu, “Hayatı müzik ile güzelleştirmeyi amaçlıyoruz” diyerek, toplumsal dayanışmayı büyütmek istediklerini belirtti.

Müzik, yaşamın bir parçası

Müziğin toplumsal yaşamın parçası olduğunu söyleyen Çaparoğlu, sanat ve müziğin yaşam için bir araç değil amaç haline gelmesi gerektiğine dikkat çekti. Hayatın içerisinde, dokunulması gereken çok fazla meselenin olduğunu söyleyen Çaparoğlu, “Kendimizi geliştirmemiz gereken çok fazla alan var. Biz müzisyenler, sadece eleştirmek için değil değiştirmek için de varız. Biz, kendi kimliğimizle müziği daha fazla toplumsallaştırmazsak hayatın içerisinde onu daha etkin kılamayız” diye konuştu.

Hayatı çirkin kılan bir düzen var

Çaparoğlu, müziğe ulaşmak isteyip de imkanı olmayan kesimlerle dayanışma içinde olduklarını söyleyerek, “Hayatı çirkin kılmaya çalışan bir düzen var. Bu düzen, her yerde kendini gösteriyor. Biz de buna karşı amaçla ve anlayışla yol alıyoruz. Müzisyenler içeresinde, çok fazla politik bir bilinç yok. Biz bunu yaparken de insani, vicdani duyarlılıkla hangi yerde durmamız gerektiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Özyönetim sürecinde yerle bir edilen Cizîr’e gitmeyi düşündüklerini söyleyen Çaparoğlu, “Dayanışma ruhunu kaybedersek, bundan sonra hiçbir şekilde anlaşamayız. Biz elimizden geldiğince mağduriyet yaşayan bütün kesimler ile demokrasi ve özgürlük talebi olan herkes ile dayanışma içerisinde oluyoruz. Mülteci çocuklarla, kadın cinayetlerine karşı kadınlarla dayanışma içinde oluyoruz” dedi.

‘Çok dilli koro kuruyoruz’

Gönüllü eğitmenlerin derneğe gelip ücretsiz ders verdiğine değinen Çaparoğlu, amaçlarının bu tür uygulamaları yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Mülteci çocuklarla her hafta ritim çalışması yaptıklarını dile getiren Çaparoğlu, kadınlar ile ilgili de etkinlikler planladıklarını ve kadına dönük taciz ve cinsel saldırılara karşı verdikleri yakın dövüş özsavunma dersleriyle de toplumsal bir soruna dokunmak istediklerini söyledi. Son olarak, “Gelecek ay Çerkezler, Kürt müziği, Alevilere dair etkinlikler yapacağız. Her dilde şarkılarımızın olması gerekiyor. Çok dilli koro kuruyoruz. Dünya şarkıları kuruyoruz. Hayatı, müzik ile güzelleştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Çaparoğlu, müziğin birleştiren güzelliğiyle adaleti, özgürlüğü savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Ruken Demir-Ayşe Sürme/İzmir-dihaber

EN SON EKLENENLER