10 Eylül Mitingi’ne çağrı

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 10 Eylül Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapacağı mitinge katılım çağrısı yaptı

İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla 10 Eylül Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapacağı “Barış, Özgürlük, Adalet, OHAL’e hayır KHK’ler iptal edilsin” mitingine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, EHP İstanbul İl Başkanı Özge Akman, Halkevleri İstanbul Temsilcisi Cihan Önen, EMEP İstanbul İl Yöneticisi Sinan Ceviz, HDP İstanbul İl Yöneticisi Xunav Altun ve KESK Dönem Sözcüsü Özlem Talu katıldı.

‘Düşmanlaştırma sürüyor’

Yapılan kısa konuşmaların ardından hazırlanan ortak açıklama metnini okuyan KESK dönem Sözcüsü Özlem Talu, iktidarlar tarafından çıkarılan ve sürdürülen savaşların faturasını ödemeyeceklerini belirtti. Müzakere masasının devrilerek binlerce kişinin ölümüne neden olunduğunu belirten Talu, “Ülkenin bir yerinde savaş sürerken, diğer bölgelerde yaşayanların barış içinde yaşaması mümkün değildir. Çünkü savaş bir ülkenin bütünü üzerinde kontrol sağlamak; işçileri, emekçileri, bu ülkede yaşayan her dinden milliyetten insanları, kadınları ve çocukları itaatkar yurttaşlar yaratmak için elverişli bir zemin yaratır.

“Bir diktatörlük tesis edilirken, savaş ve çatışmadan güç almayan, iç ve dış düşmanlarını çoğaltmayan hiçbir rejim yoktur” diyen Talu, “15 Temmuz darbe girişimini bir lütuf olarak gören hükümet, hemen ilan ettiği OHAL sayesinde kurtulmak istediği her kesimi terör etiketi yapıştırarak düşman ilan etmiş ve bunları etkisizleştirmek her yolu denemektedir.

OHAL ve KHK’lerle mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Talu, açıklamanın devamında şunları söyledi: “Düşmanlaştırma politikalarına, icat edilen düşmanlar sayesinde şovenizmin kışkırtılmasına sessiz kalmayacağız. Düşmanlarla çevrili bir ülkede değil içeride ve dışarıda barış ve huzur içinde yaşamak, özgür bir ülke inşa etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sokaklarında tank/TOMA sesleri değil, çocuk çığlıklarını yükseldiği bir ülkede yaşamak için, barış mücadelesini daha da yükselteceğiz. Bu ülkenin emekçileri, halkları, kadınları ve gençleri olarak hiçbir faturayı can pahasına ödemeyeceğiz.”

1 Eylül Programı

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında, 1 Eylül günü Feriköy Mezarlığı’nda Didar Şensoy anması gerçekleştirilecek, aynı gün saat 18.30’da Galatasaray Meydanı’nda barış zinciri oluşturulacak, 3 Eylül Pazar günü saat 17.00’de BEKSAV’da “Acının iki yüzü” isimli sergi gösterilecek. 10 Eylül’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’ında ise çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sendikaların katılımı ile miting yapılacak.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER