14 Kasım 2016: Adı bir daha anılmayacak 28 Mayıs 2017: Biraz darbe vurduk

İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra sıklıkla “PKK’nin Nisan’ı göremeyeceğini ve adının bir daha anılmayacağını” söyleyen Süleyman Soylu, dün Tendürek’te askerlerle yaptığı sahurda, “Terörizme biraz darbe vurduk” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Tendürek Dağı’nda bulunan Çetenli Jandarma Karakolu’nu ziyaret ederek asker ve korucularla sahur yaptı. Burada konuşan Soylu, “Diyarbakır, Batman, Mardin dahil olmak üzere Güneydoğu’da turist patlaması var. Neden, terörizme biraz darbe vurduk ondan. Millet şehirlerde rahatladı, iş açıyorlar gençlerimiz işe giriyorlar. Bunun hep birlikte devamını sağlayacağımız bir anlayışı ortaya koyacağız” dedi.

Kabine değişikliğiyle birlikte 1 Ekim 2016’da Efkan Ala’dan görevi devralan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, o günden itibaren yaptığı tüm açıklamalarda, “PKK’nin baharı ve Nisan ayını görmeyeceğini, bir daha adının anılmayacağını” defalarca ifade etti. Kürt sorununu hiç ağzına almayan ve bölge için “güvenlik” politikasından başka laf etmeyen Soylu’nun, göreve geldiği sonbahardan kış ayları boyunca dile getirdiği “Bitireceğiz” sözünün, Mayıs ayının son günlerinde “Biraz darbe vurduk” noktasına gelmesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturduktan sonra “Bu konularda az konuşuyor, çok iş yapıyoruz” diyen Soylu’nun, daha önce açıklamalarında hiç eksik etmediği, ancak Nisan ayı itibariyle çok fazla konuşmadığı konuya dair sarf ettiği bazı sözler şöyle:

14 Kasım-İstanbul: “Bilsinler ki nisan onlar için iyi bir ay olmayacak, kış onlar için iyi geçmeyecek. Bu ülkede PKK’nın adı, bir daha anılmayacak.”

29 Kasım-Ankara: “Biz terörle mücadele etmiyoruz, biz terörü bugün tasfiye ediyoruz.”

3 Aralık-Diyarbakır: “Özellikle terörün tasfiye edileceği bir dönemin içerisindeyiz.”

8 Aralık-Van: “Bugün iyi günleri çok net söylüyorum. Nisandan sonra başlarına geleceklerin ne olacağını tahmin edemeyecekleri kadar büyük bir yok oluşla karşı karşıya kalacaklar.”

14 Aralık-Hakkari: “Şubat, mart ayında öyle teknolojik gelişmeleri ortaya koyacağız, mağaralardan çıkmaya dahi cesaret edemeyecekler.”

17 Aralık-Kayseri: “Allah şahittir ki biz, bunları bitireceğiz, bitireceğiz ve bitireceğiz.”

25 Aralık-Siirt: “Buradan Kandil’de aklı bez bağlamışlara söylüyorum; bahara varamayacaksınız.”

22 Ocak-Trabzon: “Başımız diktir ve bu terör örgütleri artık son demlerini yaşamaktadır.”

2 Mart-Dersim: “Cumhurbaşkanımızın kararı, başbakanımızın ve hükümetimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin cesareti ve milletimizin güveniyle terör örgütünün kökünü kazıyacağız.”

4 Mart-Muğla: “Biz bu PKK’nın adını bu ülkeden silip yok edeceğiz.”

10 Mart-Aydın: “(PKK) Biliniz ki iflahınızı keseceğiz. Hükümetimizin politikası, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıdır. Bir daha bu coğrafyada PKK’nın adını bile anamayacaklar.”

20 Mart-Ankara: “Terör örgütü artık uzatmaları oynamaktadır. Emin olun ki bu meseleyi çok da uzatmayacağız.”

24 Mart-Hatay: “Topyekun, daha yeni başladığımızı söyleyelim. Bu ülkede bir daha PKK’nın adını kimse anmayacak.”

26 Mart-Trabzon Şalpazarı: “Neyi söylerlerse söylesinler, isterlerse arkasında Batı olsun, isterse mühimmatları her tarafa yığsınlar bilmenizi istiyorum ki bu PKK’yı bu topraklardan silip atacağız.”

28 Mart-Mersin Erdemli: “Bu millete namus sözümüzdür. Bilesiniz ki bu ülkede bir daha PKK’nın adını kimse ağzına almayacak.”

4 Nisan-Manisa Salihli: “Daha yeni başladık. Yeminimiz var, milletimize bedel ödeten PKK’yı bu topraklardan silip atacağız.”

10 Nisan-Sinop: “Bilmenizi istiyorum ki bu ülkede PKK’nın adını bir daha kimse anmayacak.”

13 Nisan-Ağrı Patnos: “Hiç merak etmeyin bunu açık ve net söylüyorum. Bu memleketin, kardeşliğine, zenginliğine, birliğine göz diken PKK’yı gömmezsek, namerdiz.”

EN SON EKLENENLER