301 gün sonra üyeleri belli oldu

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Başkanı sıfatıyla son kez yaptığı grup toplantısında, 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL sürecindeki şikayetleri değerlendirmek üzere kurulan İnceleme Komisyonu’nun üyelerinin belli olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genel Başkanı sıfatıyla son grup toplantısında konuştu. Yıldırım, partisinin ideolojisine uygun yayın yapan bir TV kanalında Mustafa Kemal’e yönelik yapılan hakaretlere dair, “Şahsı Türk milletine mal olmuş kahramanlarımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden bir toplumsal kaos oluşturma çalışmaları görmekteyiz. Cuma günü 19 Mayıs 1919. Bu şüphesiz önemli bir gündür” diye konuştu.

MOLDOVA VE İNGİLTERE TEMASLARI

Moldova ziyaretine dair bilgi veren Yıldırım, “Alanda yapılabilecek yeni işbirlikleri ve ortaklıklar üzerine de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Bu ziyaret marjında soydaşlarımızla da hasret giderdik. Gökoğuz yeri, Moldova’nın güneyinde Türk soyunun yaşadığı yerdir. Soydaşlarımızın bizi ne kadar büyük bir sevgi, muhabbetle karşıladıklarını görünce, bir kez daha bu ulusun bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duydum. Bu vesile ile 4. Gagavuz Kongresi’ne katıldık ve 20 değişik ülkeden gelen Gagavuz Türkleri ile hasret giderdik” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, İngiltere’de bulunduğu temaslara dair, “Bir diğer ziyaretimiz ise İngiltere’ye oldu. Londra temaslarımız çerçevesinde, İngiltere York Prensi, İngiltere Başbakanı Theresa May, Amerika Savunma Bakanı ile ikili görüşmeler yaptım” bilgisini paylaştı.

SAVUNMA BAKANIYLA GÜNDEM YPG

Yıldırım, geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmesinde YPG’nin gündem maddesi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Adı ne olursa olsun, ister PKK, ister PYD, ister YPG ister DEAŞ olsun. Bunların hepsi terör örgütüdür. Savunma Bakanı’nın bu konuda, bunun bir mecburiyet olduğunu bir seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak bir terör örgütü ile ABD’nin bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapması kabul edilebilir bir şey değildir. Bunun açık bir şekilde kendisine ifade ettim. Burada Türkiye’nin hassasiyetleri konusunda gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, ister hudutlarımızın dışında ister içinde, bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız, gereğini yaparız” diye konuştu.

ALMANYA KARAR VERMELİ

Almanya ile yeniden yükselen krize de değinen Yıldırım, şöyle davam etti: “Her iki taraftan referandum sonrası olumlu mesajlar verilmiştir, ancak geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişimine dahili bulunan ve yurt dışına kaçan veya yurt dışında olan askerlere sığınma izni vermesi, iltica hakkı vermesi bu noktada ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur. Almanya artık bir şeye karar vermek durumundadır. İlişkileri geliştirmek istiyorsa, o zaman yönünü bölücülere, FETÖ’cülere değil, Türkiye’ye dönmek zorundadır.”

Yıldırım, yaptığı resmi ziyaretler ardından Türkiye’nin hem bölgesel hem de küresel ölçekte daima önemli olduğunu gördüklerini, Türkiye’nin dünyada ilgi odağı olduğunu savundu.

KHK’LERE İTİRAZLAR

OHAL Komisyonu üyelerinin belli olduğunu duyuran Yıldırım, “İtirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak karara bağlanacak. Müracaatları haklı görünenlerin hakları iade edilecek. Haklı görünmeyenler içinse yargı yolu açılmış olacak. Türkiye artık terörden arınmış bir şekilde, yeni bir ufka yelken açmaya hazırdır” diye konuştu.

İŞSİZLİK

Yıldırım, açıklanan işsizlik verileri için de, “Bize düşen daha fazla üretim, daha fazla yatırım ve istihdam. Bu alanlarda teşviklerimizi artırarak yolumuza devam edeceğiz. Kriz simsarlarının, felaket korosu tellallarının korku senaryoları boşa çıkmış, ekonomide de kurda da istikrar tesis olmuştur. Ekonomimiz istikrar içerisinde güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER