Adalet Yürüyüşü’nde AKP’li eski vekil de yer alıyor

CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”ne farklı kesimlerden katılanlar da var. AKP Adıyaman eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, adalet sistemindeki “emir komuta” zincirine ve yönetimdeki keyfiliğe “dur” demek için yürüyüşe katıldığını söyledi. Ünsal dokunulmazlıklar konusunda da CHP’yi eleştirdi.

CHP daha önce HDP’ye karşı dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik verdiği destek, kendisine dönen bir tehdide dönüştü. HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasını kabullenen CHP’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da tutuklandı. “Adalet Yürüyüşüne” farklı kesimler de CHP’nin dokunulmazlıklar konusundaki tutumuna yönelik eleştirilerine rağmen katılarak destek veriyor.

YÜRÜYÜŞTE ESKİ BİR AKP’Lİ

Yürüyüşte, AKP Adıyaman eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal da yer alıyor. İlk gün 22 kilometrelik etapta yer alan ve yürüyüşü İstanbul’a kadar sürdürmeyi amaçlayan Ünsal, özellikle OHAL, KHK’ler ile yaratılan “zulme” ve adalet mekanizmasındaki, “emir komuta” zincirine işaret etmek istiyor. Mavi Marmara aktivistlerinden olan Faruk Ünsal, en son MAZLUMDER’e kayyum atanması ile başkanlıktan alınmıştı. Ünsal, yürüyüşe katılma gerekçelerini dihaber’e değerlendirdi.

‘YARGI EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE HAREKET EDİYOR’
Ünsal, OHAL ile birlikte yargının “emir komuta zinciri” içinde çalışmaya başladığını ve en son Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının da infiale yol açtığını söyledi. Yürüyüşe katılmasını da, “elbette Enis bey de Selahattin Demirtaş ve diğer HDP milletvekilleri de serbest bırakılmalı; ama zaten bu yürüyüş hem adaletin yerine gelmesi hem de özellikle milletvekillerinin serbest kalması talebi olarak ortaya çıktı” şeklinde değerlendiren Ünsal, CHP’nin yaşanan tablodaki sorumluluğuna da işaret etti.
BU TABLO CHP’NİN ESERİ

Ünsal şunları söyledi: “Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesi, bildiğiniz gibi maalesef CHP’nin de desteği ile geçti. Bugünkü tablo o desteğin de verilmesi ile ortaya çıktı. Olan oldu bundan sonra hiç değilse böylesine kitlesel bir harekete CHP’nin ev sahipliği yapması önemli. Görebildiğim kadarıyla sadece CHP’de siyaset yapan kişiler yok bu yürüyüşte, toplumun değişik kesimleri de bu etkinliğe destek verdi. Bu desteğin ve çeşitliliğin artması devletteki keyfiliğin adaletsizliğin son bulması konusunda önemli bir etken olacaktır. Adaleti de adaletsizliği de biz hak ediyoruz. Adaleti güçlü bir şekilde dile getirirsek devlet de buna duyarsız kalamayacaktır.”

‘EYLEMDEKİ ÇEŞİTLİLİK ARTMALI’

Eylemin salt bir CHP eylemi olmaktan çıkıp toplumsal bir muhalefet dinamiğine dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Ünsal, bu açıdan çeşitliliğin artması gerektiğini söyledi. Ünsal, CHP’nin doğru çağrılarla bu çeşitliliği arttırması gerektiğine işaret ederek, “Bütün vekillerin serbest bırakılması, emir komuta altında çalışan adalet sisteminin ve tek adam rejiminin artık altından kalkılamayacak hale geldiği için bu yürüyüşe katıldık” diye konuştu.

CHP’Lİ BÖKE: GELECEĞE BAKMAMIZ LAZIM

Yürüyüşün ön saflarında yer alan CHP’nin istifa eden eski sözcüsü Selin Sayek Böke de, dihaber’e konuştu. İlk gün süren 22 kilometrelik yolun yorucu olduğunu ancak bunun kendilerini yıldırmayacağını belirten Böke, “Bu yürüyüşler bizi zorlamaz. Adalet ve demokrasi elden gittikten sonra kimse kilometre üzerinden yorgunluk tarif edemez” dedi. “Türkiye’de yükselen bir faşist dalga var” diyen Böke, “Bu diktatörlük dalgasında adalet herkes için ortadan kalktı. Buna karşı ancak herkes omuz omuza yan yana mücadele ederse düzen değişecek. Bu yürüyüş de bu omuz omuzalığa ve adım adım inşa edilen bir geleceğe işaret ediyor” diye konuştu.

‘DOKUNULMAZLIKLAR MESELESİ VİCDAN MESELESİDİR’

CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki sorumluluğunu kabul eden Böke, buna karşın geleceğe bakılması gerektiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Geçmişe değil, geleceğe bakmamız gerekiyor. Bugün geleceğe doğru bir adım atıldı, bugün konuşacağımız şeyler ileriye atılan adımlardır. Vekiller dokunulmazlığa oyları kendi vicdanları ile verdiler. Ama geçmişle hesaplaşan değil geleceği inşa eden bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Bu yürüyüş de onun ilk adımıdır.”

Kenan Kırkaya – dihaber

EN SON EKLENENLER