‘Adalet Yürüyüşü’nde konuşan Kılıçdaroğlu: Her Firavun’un bir Musa’sı vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ ve İstanbul Maçka Parkı’ndaki ‘Adalet Nöbeti’ 4’üncü gününde devam ediyor. Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ‘Her Firavun’un bir Musa’sı vardır’ dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “Adalet Yürüyüşü” bugün 4’üncü gününe girdi. Yürüyüşe İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile Erdal Bozkurt ve Avukat Turgut Kazan da katıldı. Yürüyüştekilerin sayısı, önceki günün neredeyse iki katına ulaştı.

‘Benim karavanda altın klozet yok’

Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi davet eder” ifadesine değinerek, “Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargı ile bizi tehdit etmek istiyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu devamında, “Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Yürüyor muşuz, akşam karavanda kalıyor muşuz. Benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece kendisi karavanda kalsın, ben toprakta yatacağım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu daha önce sorduğu, “Namus, şeref sizin için önem ifade ediyor mu?” sorusuna henüz yanıt gelmediğini aktararak, “Şunu unutmasın. Her Firavun’un bir Musası vardır” ifadelerini kullandı.

20 kilometre yürünecek

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından 4’üncü gün yürüyüşü, Kurtboğazı konaklama alanından başlayarak, Kızılcahamam ilçesine varılmadan tamamlanacak. Yürüyüşçüler yaklaşık 20 kilometre yol alacak.

‘Adalet Yürüyüşü’ Manisa’yla devam etti

Öte yandan yürüyüşe İzmir’den verilen destek bugün de devam etti. Dün İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan ve Bornova Kavşağı’nda ara verilen yürüyüş, İzmir’den Manisa’ya giden CHP’li grup tarafından sürdürüldü. Kent merkezinde sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüşe, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve Manisa İl Başkanı Halil Tokul’un yanı sıra binlerce kişi katıldı. Kent girişinde başlayan ve yaklaşık 5 kilometre süren yürüyüşün ardından kitle, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yaptıkları açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştirdi. CHP’liler, yürüyüşe yarın saat 10.00’da Saruhanlı’dan başlayarak devam edecek.

Maçka’daki nöbet 4’üncü gününde

Bu arada CHP İstanbul İl Örgütü’nün Maçka Parkı’nda başlattığı “Adalet Nöbeti” 4’üncü gününde devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren parka gelen yurttaşlar, polis arama noktasında geçerek parka girdi. Nöbete katılanlar, parkta kurulan platformdan çalınan Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Hava sıcakları nedeniyle ağaç gölgeliklerine çekilen yurttaşların bir kısmı yanlarında getirdikleri gazete ve kitapları okurken, bir kısmı da gündemdeki konular üzerine sohbetler ediyor.

ANKARA – İSTANBUL / dihaber

EN SON EKLENENLER