Agirî’de seçim çalışmaları mitinge dönüştü

Agirî’nin ilçelerinde devam eden seçim çalışmaları mitinge dönüştü. Büro açılışlarına Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de katılırken halk kentten Meclis’e dört vekil yollayacaklarının mesajını verdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Agirî milletvekili adayları Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz, Dutax (Tutak) ve Panos (Patnos) kent ve ilçelerinde seçim çalışmalarına devam ediyor. Yapılan büro açılışlarına Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de katıldı.

Dûtax

Kentin ilçelerinden Dûtax’ta (Tutak) vekil adayları, kalabalık araç konvoyuyla tur attı. Ardından seçim irtibat bürosuna kadar yürüyüş yapıldı. Yoğun katılımın olduğu yürütüşe sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Bijî serok Apo” sloganları yükseldi. Büronun açılması sonrası adaylar, seçim otobüsü üzerinde kitleyi selamladı. Sema Yüce’nin annesi Zennure Yüce de otobüsün üzerinden halkı selamladı. Yüce’nin otobüsün üzerine çıkmasıyla halk “Şehit namirin” sloganları attı.

Yeşil Sol Parti Agirî milletvekili adayı Nejla Demir yaptığı konuşmada, “Kürt halkının iradesini cezalandırmak istiyorlar fakat biz geri adım atmayacağız. Bu baskıcı zulümkar sisteme boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Sırrı Sakık ise, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe devam ettirerek, “Eğer birlik olursak 14 Mayıs’ta bu zulüm bitecek. O yüzden birliğimiz çok önemli. Buradaki topluluk tüm Kürtlere mesaj veriyor. Diyoruz ki önümüzdeki dönem özgürlük, barış ve demokrasi dönemidir. Biz zorlu bir mücadelenin yolcuğunu önümüzdeki yüzyılda demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Baskıların bugüne kadar Kürt halkını yıldıramadığını vurgulayan Sakık, “Baskılar sizi yıldırmış olsaydı bugün burada olur muyduk? Baskılar sizi yıldırmış olsaydı 10 partisi kapatıldığı halde bugün Meclis’teki üçüncü büyük parti olur muyduk? Diğer partiler tekçi ve ırkçıdır, size dost değildir. Direneceğiz ve kazanacağız. Kazanmak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

Panos

Panos’ta ise (Patnos) yüzlerce araçtan oluşan konvoy geçişi yapıldı. Cumhuriyet caddesinde yürüyen heyete binlerce kişi eşlik etti. Açılışı gerçekleşen büronun önünde ise, heyeti yüzlerce kişi davul ve zurnalarla partilileri karşıladı.

Yeşil Sol Parti’nin Panoslu adayı Zelal Yılmaz da, “20 yıldır halkımızı ötekileştiren, bizleri yok sayan, bizi inkar eden, halkımıza şiddet uygulan bu dikta rejimi göndereceğiz. Bizleri yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden iktidarı yollayacağız. Onlar artık vaad veremez, hesap verecekler” ifadelerini kullandı.

Bir diğer aday Heval Bozdağ da, “Biliyorsunuz bu seçim hepimiz için çok önemli, 14 Mayıs’ta yeni bir güne uyanacağız. O gün yeni yaşamı başlatacağız. Yeşil Sol Parti tüm bileşenleriyle yeni geleceğin inşasını yapıyor. AKP-MHP iktidarı bir talan, rant rejimi, yoksullardan çaldı, doğayı tahrip etti. Çürük binalar inşa etti, o binalarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Bunun hesabı 14 Mayıs’ta verilecek” şeklinde konuştu.

Bazîd

Bazid’te (Doğubeyazıt) köylerde seçim çalışması yürütüldü. Kazan, Pullutarla, Aşağı Tavla mahallerini gezen partililer, seçimin önemine değindi. Partililer, ayrıca köylerin giriş ve çıkışlarını Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süsledi.

Gıyadîn

Heyetin yarın ziyaret edeceği Giyadîn’de (Diyadin) ise, Yeşil Sol Parti tarafından mahalle mahalle bildiri dağıtıldı.

AGIRÎ

 

#Agirîde #seçim #çalışmaları #mitinge #dönüştü

EN SON EKLENENLER