Ahmet Türk’ten mesaj: Bugüne kadar hep onurlu yaşadık

Tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi’ne götürülen Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, kendisini ziyaret eden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, ‘Bugüne kadar onurlu yaşadık, onurumuzdan başka kaybedecek bir şeyimiz yok’ dedi.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlar Zeynep Ceren Boztoprak, Şule Recepoğlu ve Arzu Kayaoğlu, yerine kayyum atandıktan sonra “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Mêrdîn (Mardin) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ü Silivri 9 Nolu Cezaevi’nde ziyaret etti. Avukatlar, Türk’ün tek kişilik bir hücrede tecritte tutulduğunu dile getirdi. Avukatlar, kalp rahatsızlığı bulunduğu için Türk’ün, aynı cezaevinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Nihat Akdoğan ve Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya ile aynı hücrede kalmasını istediklerini ancak cezaevi yönetiminin sağlık raporu istediğini aktardı.

‘Hep onurlu yaşadık’

Avukatlar aracılığıyla mesaj gönderen Türk, “Biz bugüne kadar onurlu yaşadık, onurumuzdan başka kaybedecek bir şeyimiz yok” dedi.

Avukatlar, polislerin Ahmet Türk ile Bekir Kaya’ya cezaevine getirildikleri sırada “Bunlar para yediler” şeklinde hakaret ettiğini belirtti. Avukatlar, yine belediye eşbaşkanları ve milletvekillerin revire ve görüşe çıktıkları sırada sıkı bir aramaya tabi tutulduklarını dile getirdi.

Ahmet Türk ile görüşen eski HDP Şirnex (Şırnak) Milletvekili Hasip Kaplan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Silivri 9 Nolu Cezaevinde Ahmet Türk ile görüştüm; Türkiye’de barışçıl demokratik bir çözüm üzerinde hala düşünüyor..!!!” ifadelerine yer verdi.

EN SON EKLENENLER