Akıl hocası Ağar’mış

Faili meçhullerin, sokak infazlarının ve gözaltında işkencelerin en yoğun olduğu dönemlerde Emniyet Müdürlüğü, Adalet ve İçişleri Bakanlığı koltuğunda bulunan Mehmet Ağar’ın, eski ekibinden Soylu’yu sık sık bakanlıkta
ziyaret ettiği iddia edildi

Cizîr (Cizre), Sûr, Silopiya (Silopi) ve Nisêbîn (Nusaybin) gibi yerlerde sokağa çıkma yasağı uygulatan, kentleri harabeye çeviren, belediyelere kayyum atanması ve belediye başkanlarının gözaltına alınması operasyonlarını yöneten sayılı isimlerden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kirli savaş döneminin bakanlarından Mehmet Ağar’ı sık sık ağırladığı öne sürüldü. Soylu’nun Ağar’ın önünde ceket iliklediği de kaydediliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde gerilimi tırmandıran, kutuplaşmalara yol açan açıklamalarını Semsûr’da (Adıyaman) da sürdürdü. Kış süresince PKK’nin üs ve barınma bölgelerine “tek tek” girdiklerini öne süren Soylu, son 5 ayda 8 bin 477 kişinin gözaltına alınması, 2 bin 603 kişinin ise tutuklanmasıyla övündü. Soylu rakam açıklarken “Aslında listemiz çok daha uzun” ifadesini kullandı. Bahar aylarında yapılması planlanan sınır ötesi operasyonlarda kullanılmak üzere korucu ve kolluk gücü alımlarını da sürdüreceklerini söyleyen Soylu’nun faili meçhul cinayetlerle anılan, katliamlarda kullanılan ve Susurluk döneminde kaybolduğu belirtilen Uzi marka silahların dağıtıcılarından olduğu kaydedilen Mehmet Ağar ile sık sık bakanlıkta buluştuğu iddi edildi. Soylu’nun Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen, bir süre cezaevinde yatan ve suç makinası olarak adlandırılan Ağar ile buluştuğunu Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı köşesinde duyurdu.

Bakanlığı Ağar mı yönetiyor?

Faili meçhul döneminin başbakanlarından Tansu Çiller’in de yönettiği DYP’de başkanlık yapan Ağar’ın sık sık İçişleri Bakanlığı’na gittiğini ve bakanlık yönetiminde etkin olduğunu yazan Ataklı, söz konusu bilgiyi Ankara’daki “kulağı delik kaynakları”na dayandırdı. Ağar’ın sık sık bakanlığa giderek, “tecrübelerini” bakanlık yetkilileriyle paylaştığını yazan Ataklı şu ifadelere yer verdi: “Ankara’da kulağı delik kaynaklarımdan aldığım bazı bilgilere göre son çare olarak İçişleri eski Bakanı, ünlü polis müdürü Mehmet Ağar’dan ‘aman’ dilenmiş. Ağar sık sık İçişleri Bakanlığı’na gidiyormuş. İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu, Ağar karşısında ceketi ilikli, sürekli ‘efendim’le başlayan cümleler kurarak saygıda kusur etmiyormuş. Ağar emniyetten atılan polislerin listelerini inceliyor ‘Şu iyi adamdır, bu mecburen cemaatçi gibi görünüyordu’ gibi gerekçelerle bazılarının göreve çağrılmasını istiyormuş… Ankara’daki kaynaklarım ‘Artık İçişleri Bakanlığı Ağar’a emanet’ diyorlar.”

ANKARA

EN SON EKLENENLER