Akın’dan sandığa gitme ve sandıkları koruma çağrısı

Manisa’nın Salihli ilçesinde halkla buluşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın herşeyi oldu bittiye getirmek istemesine karşın sandığa gitme ve sandıkları koruma çağrısı yaptı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Manisa İl Örgütü, Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2’nci turuna ilişkin Salihli ilçesinde Halk buluşmaları gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın katılımıyla gerçekleşen buluşmalara Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Heyet ilk olarak Adala Mahallesi’nde esnaflara ziyaret gerçekleştirdi. Mahallede yaşayan yurttaşlar en büyük sorunlarının kuraklık olduğunu belirterek, bölgede artık çiftçilik yapmanın imkansız hale geldiğini vurguladı. Ardından yapılan halk buluşmasında söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, bölgeyi çok iyi tanıdığını söyledi. Adala köyünün toprağı ve suyunun çok değerli olmasına rağmen köyün kuraklık yaşadığına dikkati çeken Akın, “Gençlerimiz burada kalmak istemiyor. Köyde geçim ve yaşam derdi büyümüş durumda. Buraya yapılan jeotermaller bölgeyi bu hale getirdi” dedi.

Sandık güvenliği

İktidarın seçim bitmiş gibi bir algı yarattığını belirten Akın, iktidarın Hizbullahçılar, Susurlukçular ile iş birliği yaptığını vurguladı. Akın, “Onlar ülkenin geleceğini değil sadece kendi geleceğini düşünüyor. Biz ısrarla farklı kimliklerin var olduğunu ve ortak yaşayabileceğini söylememize rağmen ısrarla düşmanlaştırıcı politikalar uyguluyorlar. Bu düşmanlık politikasıyla insanlarımızı kırma peşindeler. Bunun için sandığa gitmeyen insanlarımıza oy kullandırmak Erdoğan’ı gönderebilir. Bu iktidar her türlü hırsızlığı yapmaya çalışıyor. Ama biz sandığa sahip çıkabilirsek sonuç alırız. Bütün muhalefetin sandığa sahip çıkmasını istiyoruz. Hırsızlık yaparak devletleşmiş bir parti ile mücadele ediyoruz. Dünyada iktidarını korumak için her şeyi yapabilecek başka bir iktidar yok. Bunu da değiştirmek zorundayız. Kürdistan’da kayyum zihniyetinin devam etme riskine karşı sandığa gidelim ve sandığı koruyalım” dedi.

Kamu emekçileriyle buluşma

Heyet, ardından Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Salihli Temsilciliği’nde kamu emekçileriyle bir araya geldi. Burada önümüzdeki dönem mücadelesinin önemine ilişkin konuşan Akın, seçimlerin sonucunun en olursa olsun, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

HABER MERKEZİ

#Akından #sandığa #gitme #sandıkları #koruma #çağrısı

EN SON EKLENENLER