AKP’de Rakka tedirginliği

AKP Grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonunun kendilerine rağmen Kürt güçlerle başladığını belirterek, “Bizim kırmızı çizgilerimiz bellidir ve asla değişmeyecektir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım AKP Grup toplantısında konuştu. Körfez krizinden dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Yıldırım, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet olarak diplomatik ilişkiler yürüttüklerini belirterek, “Beklentimiz ve arzumuz körfez işbirliği konseyinin aralarındaki bu meseleyi müzakere ve diyalog ile çözmeleridir” dedi. Yıldırım diyalogun sürdürülmesi gerekliliğini aynı zamanda “Ramazana” dayandırarak, “Devletler arası ilişkiler asılsız haberler nedeniyle yara almamalıdır” dedi.

‘OPERASYONLARI ARTTIRDIK’

“Teröre karşı gerek yurt içinde gerek yurtdışında operasyonları sürdürüyoruz, sınırlarımızı güvenli hale getiriyoruz” diyen Binali Yıldırım, yaşanan onca ölüme rağmen, “terör olaylarında önemli bir azalma yaşandığını ve örgüte ağır bir darbe indirildiğini” ileri sürdü. Yıldırım güney sınırlarındaki sınır güvenliğini önemli ölçüde tamamladıklarını belirterek, Rakka operasyonuna işaret etti.

RAKKA TEDİRGİNLİĞİ

Operasyonun kendi itirazlarına rağmen ABD’nin YPG ile işbirliği yaptığını belirten Yıldırım, Rakka operasyonlarının da bu çerçevede kendilerine rağmen başladığını ve devam ettiğini söyledi. “Türkiye olarak bu işbirliğinin doğuracağı sonuçlardan ülkemizin zerre kadar zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Bu harekat devam ederken, Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkacak durumu yakından izliyoruz” diyen Yıldırım, Cerablus’a yerleşmelerini de “bölgenin barışı için ne kadar isabetli olduğu” şeklinde yorumladı. Yıldırım, ortaya çıkacak en küçük tehlikeye karşılık vereceklerini belirterek, “Terör örgütlerine destek müttefiklikle bağdaşmıyor. Türkiye’nin hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri belidir ve bunlar asla değişmeyecektir” dedi.

‘IĞDIRDA ŞAŞILACAK BİR ŞEY YOK!’

Kayyım atamaları ve tutuklamalarla boşa çıkarılan Iğdır’daki il genel meclis üyeleri seçimlerinin sonuçlarına da dikkat çeken ve 7 İl Genel Meclis üyesi kazandıklarını belirten Yıldırım, “Şaşılacak bir şey yok” diye konuştu.

‘ENFLASYON DÜŞECEK’

Yıldırım, ekonomide Türkiye’nin büyüdüğünü ileri sürerek, Türkiye’nin bu yıl ki yüzde 4,2’lik büyüme hedefinin üzerine çıkacağını söyledi. Enflasyondaki artışa rağmen, “Kurdaki olumlu seyir ve uyguladığımız politikalar sonucu enflasyonda aşağı düşüş başlamıştır. Yıl sonunda tekrar enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğimize inanıyoruz” dedi.

Yıldırım, kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik girişimleri de, “Türkiye’nin geleceğine yönelik reform sürecinin bir parçası” olarak değerlendirdi ve çalışanların haklarına halel getirilmeyeceğini ileri sürdü. Yıldırım, proje olgunlaştıktan sonra konuyu sosyal taraflarla paylaşacaklarını ileri sürdü.

Zeytinlik alanların madenciliğe açılmasına yönelik düzenlemeyi de savunan Yıldırım, kendi dönemlerinde 100 milyon zeytin ağacının 172 milyon ağaca çıktığını belirterek, kendi dönemlerinde zeytinliklerde yüzde 72 oranında artış sağlandığını savundu. Yıldırım, zeytinlik alanların 3 kilometre kadar yakınına herhangi bir tesis yapılmayacağını savundu.

Oluşacak olan kurulun, “zeytin mi daha önemli yoksa oluşacak olan tesis mi” sorusuna cevap vererek kararını vereceğini dile getiren Yıldırım, bu konuda “vatandaşın istemediğini zorla yapacak hallerinin” olmadığını savundu.

EN SON EKLENENLER