AKP’den ‘ekonomik OHAL’ iddiasıyla ilgili açıklama: “Saçma sapan bir iddia”

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP’li Kurtulmuş, ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilan edilebileceğine yönelik çıkan iddialarla iligili konuştu. Kurtulmuş, iddialarla ilgili, “‘Ekonomik OHAL iddiası’, saçma sapan bir iddia, böyle bir şey düşünülemez” ifadelerini kullandı.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş’un açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

ASGARİ ÜCRET

“Türkiye’de ekonomi hayatıyla ilgili ciddi şekilde işleyen mekanizma asgari ücret tespit komisyonudur. Bunun bir an önce açıklanması beklentiler için önemlidir. Çalışma Bakanlığımız saha araştırmalarını yaptı. İşçi ve işveren sendikalarının beklentileri masaya geldi. Biz en başından beri söylüyoruz herkesi tatmin edecek hakkaniyetli bir asgari ücret olacaktır. Vatandaşın alım gücünün takviye edilmesi bakımından Türkiye’de ciddi bir asgari ücret yapılması gerekiyor.

EKONOMİK ‘OHAL’ TARTIŞMASI

Saçma sapan bir iddiadır. Böyle bir şey düşünülemez. Hiç kimsenin aklından bu geçmesin. Türkiye ekonomik sistemini serbest pazar ekonomisi şartları içerisinde gündeme almış bir ülkedir. Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Dövizdeki fiyatlama konusunda serbest pazar fiyatları hakimdir. Stokçuluktan istifade ederek haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı hükümet her türlü tedbiri alır.

OHAL’in konuşulması bile yanlıştır. Hükümet her türlü kontrolü yapmakta zorunludur. Tedbirini almak zorundadır. Ekonominin genel gidişatını korumak ve vatandaşı fiyat baskılarından korumak amaçtır.

TÜİK RAKAMLARI TARTIŞMASI

TÜİK’in yöntemleri test edilmiş sınanmış yöntemlerdir. Resmi rakamı ortaya koyuyor.

Matematik hesaplama ile yapıyor TÜİK. Resmi olarak TÜİK’e itibar etmek zorundayız. Devletin kurum ve kuruluşlarına olan güven ortada kalmazsa o zaman kime güveneceğiz?

TÜİK Avrupa’ya akredite olmuş tek resmi kurumdur. TÜİK ya da başka devlet kurumunun itibarını korumak zorundayız.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ceza yasaları konusunda sıklıkla danıştığı isimlerin başında gelen Prof. Dr. İzzet Özgenç, ağır ekonomik bunalım sebebiyle OHAL ilan edilebileceğine yönelik açıklamalar yapmıştı. Söz konusu iddiası tartışma yaratan ve tepki çeken Özgenç, “Ülkemiz ekonomisinin zarar görmesine sebebiyet verdiysem, milletimden özür dilerim” demişti.

EN SON EKLENENLER