AKP’den ‘Yeni bir devlet kuruyoruz’ sözlerine açıklama

 AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın söylediği “Yeni bir devlet kuruyoruz…” sözlerine ilişkin açıklama yapan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, AKP’nin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan’ın, “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ünal, “Son günlerde toplumda Cumhuriyetimizin değerleri ve kazanımlarına ilişkin kaygılar oluşturmayı amaçlayan bazı provokasyonlar yaşanmıştır. Bu olayların tamamında, faillerle ilgili işlemler titizlikle yapılmıştır. AK Parti, 15 yıldır her kesimden insanımızın yaşam tarzının güvencesi olmuştur. Halkımızın inancına, kıyafetine, meşrebine müdahale eden anlayışlarla mücadele ederek iktidara gelmiş bir siyasi hareket olduğumuzun en yakın şahidi, bizatihi milletimizdir. AK Parti, kurulduğu günden beri ayrımcılığa ve ötekileştirmeye asla müsaade etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

‘PARTİMİZ ALEYHİNE KAMPANYA BAŞLATMIŞTIR’

Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son günlerde medyada, MKYK üyemiz olduğu iddia edilen, esasen geçmişte bir dönem MKYK üyeliğimizi yapmış olan Ayhan Oğan isimli kişinin yaptığı açıklamalar üzerinden, partimiz aleyhine yeni bir kampanya başlatılmıştır. Türkiye’nin son 15 yılında AK Parti’nin gerçekleştirdiği reformlar ortadayken, hala irtica kampanyaları üzerinden insanların korkutulmaya çalışılması, beyhude bir çabadır. Söz konusu kişinin görüşlerinin sadece kendisini bağladığı gayet açıktır. Partimizin bu konudaki görüşlerini, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız, daha önce çeşitli defalar, bizzat veya sözcüleri aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu lideri, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

EN SON EKLENENLER